Skip to main content

A hivatal előtt randalírozott

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. szeptember 30. Péntek, 08:47

kep1 5

A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a polgármesteri hivatal ajtaján vezette le a dühét, amikor nem kapta meg a támogatást.

 

 

A harmincas éveiben járó vádlott 2021 decemberében a két kiskorú gyermeke után járó pénzbeli juttatás felvétele érdekében érkezett Somogyvár polgármesteri hivatalához. Az ekkor irányadó járványügyi szabályok értelmében nem tudott bemenni, az ügyintézés az ablakon keresztül folyt. Mivel a férfi erősen ittas állapotban volt, az ügyintéző arra kérte, hogy a neki járó pénzért másnap, józanul jöjjön vissza.

kep2 3

A vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, és hangosan szitkozódni kezdett a hivatal előtt, dühe pedig csak tovább fokozódott, amikor a viselkedésére tekintettel – félve attól, hogy a vádlott esetlegesen az épületbe is bemegy – az egyik ügyintéző bezárta a bejárati ajtót. A férfi ekkor mérgében rángatni, ütni és rúgni kezdte a hivatal ajtaját, cselekményével pedig csak a helyszínre érkező rendőrjárőr többszöri felszólítására hagyott fel.

 

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlott próbára bocsátását indítványozta.

 

A fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb