Skip to main content

Angyalok és tobozdíszek a tűzoltók karácsonyfáján

Írta: SMKI
Megjelent: 2022. december 07. Szerda, 00:54

638f576e9366f3.42796045

Saját-kezűleg készített díszekkel lepték meg a kaposvári hivatásos tűzoltókat a Százszorszép Bölcsőde apróságai és a Fésűs Éva Központi óvoda Bóbita csoportja. A gyerekek a nyolc évvel ezelőtt életre keltett hagyományt folytatva öltöztették ünnepi díszbe a tűzoltóság fenyőfáját.

 

 

Aprócska kezek készítették az elmúlt napokban azokat a tobozdíszeket, amelyeket személyesen adtak át a bölcsődések a kaposvári hivatásos tűzoltóknak. Tekintve, hogy a bölcsőde a tűzoltósággal szemközti épületben működik, a gyerekek gyakran fül- és szemtanúi a tűzoltók riasztásainak.

638f576e9366f3.42796045

Mivel a tűzoltóság karácsonykor sem zárja be kapuit, ezért a gyerekek a saját díszeikkel ajándékozták meg a tűzoltókat. A Bóbita csoport ugyancsak több kosárkányi dísszel érkezett a karácsonyfa díszítésre. A magasabb ágakra tűzoltói segítséggel kerültek fel az angyalkák, a csillagok és a csillogó tobozok, amelyek karácsonyfává varázsolták a kaposvári tűzoltó laktanya udvarán felállított fenyőfát. A gyerekek ily módon köszönték meg a tűzoltóknak azt, hogy karácsonykor is vigyáznak rájuk és családjukra.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb