Skip to main content

Tűzoltói beavatkozások a hosszú hétvégén

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. április 02. Kedd, 15:08

1084912

A húsvéti hosszú hétvégén huszonnyolc műszaki mentéshez és tizenöt tűzesethez riasztották a somogyi tűzoltókat.

 

 

1084905

Tizenötször kérték a tűzoltók segítségét csütörtökön a viharos erejű szél okozta károk felszámolásában.

1084909

1084898

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Kaposváron, a Zárda utcába csütörtök délelőtt. Az egység méréseket végzett, amely során kimutatta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlan levegőjében. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Szombaton kigyulladt egy melléképület tetőszerkezete Kötcsén, az Arany János utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral küzdöttek a lángok megfékezésén, majd hőkamerával is átvizsgálták az épületet, de további izzó gócokat már nem találtak. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a főépületre.

1084918

Összehordott szemetet és növényi hulladékot égettek szombaton Kürtöspusztán. A marcali hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

1084917

Csaknem fél hektáros területen kapott lángra az aljnövényzet szombaton Marcaliban, az Erdőalja utcában. A tűz veszélyeztetett egy fiatal fásítást is a közelben. A város hivatásos tűzoltói vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

1084921

Vasárnap délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Kerekiben, a Dózsa György utcában. A helyszínre riasztott tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó intézkedett a közelben parkoló két jármű eltávolításáról és megkezdte a tűz oltását is egy porral oltó készülékkel. Az elsőként kiérkező kőröshegyi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, és eloltották a lángokat, majd a siófoki hivatásos tűzoltókkal közösen átvizsgálták a helyszínt és visszahűtötték a felforrósodott karosszériát.

Háromezer négyzetméteren égett a nádas vasárnap Igalban, az Ady Endre utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

Szennában is jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap este, ahol a tűzoltók rekonstruálták az esetet és az ingatlan fürdőszobájában a mérőműszer kimutatta a szén-monoxid jelenlétét. Az eset során senki sem sérült meg.

1084922

Tíz hektáros gondozatlan területen már két hektár leégett vasárnap délután Látrány külterületén, amikor a tűzoltó egységek kiérkeztek. A nagy szélben a lángok gyorsan terjedtek. A siófoki hivatásos, a balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók küzdöttek a lángokkal és csaknem két óra alatt sikerült teljesen eloltani a tüzet.

1084926

Hétfő délután nyolc gépkocsi karambolozott az M7-es autópálya 141-es kilométerszelvényénél, Balatonboglár térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók hat gépjárművet áramtalanítottak, és segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben ketten megsérültek.

Egy szuloki családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom és a füstelvezetőből szikrák pattogtak ki hétfő este. A barcsi hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból a parazsat, majd átvizsgálták az épületet, de a tűz nem terjedt tovább. A ház fűtését más módon is meg tudják oldani, így a családnak nem kellett elhagynia az otthonát.

Fotó: Siófok HTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Balatonboglár ÖTP, Karád ÖTE

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb