Skip to main content

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. április 15. Hétfő, 13:11

661cf3b5623874.51089145

Kilenc tűzeset mellett nyolc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

 

 

A hét utolsó munkanapján főként tűzesetekhez riasztották az egységeket. A tiltás ellenére is vannak, akik elégetik a háztartási hulladékot, a hatalmas füst és kellemetlen szag azonban zavarta a helyieket, ezért a tűzoltók segítségét kérték Rinyaszentkirály, Siófok és Ságvár lakói is.

Egy bajba került kutya mentéséhez vonultak szombaton a kaposvári hivatásos tűzoltók. Az állat feje beszorult egy Radnóti Miklós utcai lakóház kerítésébe. A tűzoltóknak sikerült sérülések nélkül kiszabadítani az állatot a fém kerítéselemek közül.

Tamási külterületén mintegy öt hektáron égett a nádas, amelynek oltásához a siófoki hivatásos tűzoltókat is riasztották.

661cf3b5415933.05051122

Vonulás közben azonban egy újabb segélykérő hívás érkezett: Tamási Rákóczi utcájában kigyulladt egy személyautó. A lángok a motortérből csaptak fel, majd rövid idő alatt átterjedtek az utastérre. A sofőr épségben elhagyta a járművet, a siófoki egység pedig két vízsugárral elfojtotta a tüzet.

Kigyulladt egy hulladékgyűjtő edény Kaposvár, Kinizsi Pál utcájában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt a helyszínre értek és megakadályozták, hogy a többi szeméttároló is a tűz martalékává váljon.

A hétvége folyamán több alkalommal is a mentőkkel közösen siettek segítségre szoruló idősekhez a tűzoltók. Nem tudtak ajtót nyitni a betegek, ezért a tűzoltók felmásztak az erkélyre, majd miután bejutottak a lakásba, beengedték a mentőket.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délután egy kaposvári lakás fürdőszobájában, a Léva közben. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a lakásban, az eset rekonstruálása során a műszerek pedig kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység értesítette a gázszolgáltató munkatársait is, akik megtiltották a vízmelegítő használatát a készülék és a kémény felü

 

 

lvizsgálatáig. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb