Skip to main content

„Elrejtett almák”

Írta: NAV
Megjelent: 2024. április 22. Hétfő, 21:16

cats2118

Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál.

 

 

Olaszországba tartott az a kamion, aminek rakományát Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök. A bemutatott papírok szerint, a jármű különféle vegyes áruval indult útnak Bulgáriából.

Az egyenruhások néhány doboz felnyitásakor látták, hogy a márkanév nélküli apró dobozokba, közel hatszáz Apple feliratú fülhallgatót rejtettek el. A hamis termékek kellő indokot adtak arra, hogy az egész kamion rakterét megnézzék.

A platóról több ezer játékkonzol és többszáz Samsung feliratú fülhallgató is előkerült. Az árut a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták, akik megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 4 460 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amelyek több mint kilencvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb