Skip to main content

Ittasan, éjszaka, csúszós úton okozott súlyos kimenetelű balesetet

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. április 23. Kedd, 08:07

0808

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki ittas állapotban olyan súlyos balesetet okozott Csömend külterületén, hogy utasa maradandó fogyatékosságot szenvedett.

 

 

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 áprilisában a délutáni óráktól kezdve egészen késő estig szeszes italt – viszkit és sört – fogyasztott egy somogyvári kocsmában, majd autójával két utast szállítva Somogyszentpál irányába indult úgy, hogy a járműben két ismerősét – így a hátsó ülésen a biztonsági öv használata nélkül utazó sértettet – szállította.

A vádlott a nyírkos, esős időben, a megengedett legnagyobb sebességet túllépve vezette az autóját, miközben a műszerfalhoz csatlakoztatott mobiltelefonról zenét hallgattak. A mobiltelefon csatlakozója azonban útközben kicsúszott a helyéről, ezért az ittas férfi a telefon után nyúlt úgy, hogy közben a tekintetét lefelé irányította, így azonban az út vonalvezetését nem követte, és az úttesten a személygépkocsival balra tért.

Amikor a vádlott újra felnézett, már nem tudott korrigálni és a jármű jobb oldali első kerekével az úttest mellett húzódó szalagkorlát kezdetére felhaladt, melynek következtében az autó a szalagkorlát felett átzuhanva átfordult, és az úttest melletti árokba csapódott, végül pedig a tetejére borulva állt meg.

A balesetben a hátsó ülésen utazó sértett súlyos, a gerinccsigolyákra is kiterjedő töréses sérüléseket szenvedett, melynek következtében nála 80%-os össz-szervezeti egészségkárosodás alakult ki.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben – aki fiatal kora ellenére már többször volt büntetve - végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fotót a Marcali Rendőrkapitányság készítette a balesetben érintett járműről a helyszíni szemle során.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb