Skip to main content

Egészséghét a Dobó István Általános Iskolában

Írta: Bencze Bea
Megjelent: 2013. december 08. Vasárnap, 04:03

DSCF9602

December másodikától hatodikáig iskolánkban egészséghetet tartottunk. A programok célja, tanulóink egészséges életmódra nevelése, valamint az egészséges táplálkozás fontosságának hangsúlyozása volt, kiegészítve és megerősítve a tananyagtartalmak kötelező elemeit is.

A rendezvényt iskolánk majorette csoportja nyitotta meg, amely az idei tanévben alakult, Tolnai László Ferencné tanárnő vezetésével. Nagy sikere volt a pom-pomos lányok táncos műsorának! Ezt követően a tanár-diák röplabda mérkőzés izgalmas pillanatai következtek.

A hét programjai között szerepelt még: felsős leány kézilabda- és fiú labdarúgó bajnokság, alsós játékos vetélkedő is. A helyi védőnői szolgálat közreműködött a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében tartott prevenciós munkában, a programok szervezésében, a helyes konfliktuskezelés, stressz levezetési technikák ismertetésében, a dohányzás ártalmairól szóló előadásokban. Élményközpontúság, interaktivitás jellemezte az egészséges táplálkozásról szóló ismertetők szervezését is.

Az egészséghéten tartott bajnokságok eredményei:
Tanár-diák röplabda mérkőzés:
I. 8. osztály II. Tanárok

Kézilabda:
I. 8.osztály II. 7.osztály III. 6. osztály IV. 5. osztály

Gólkirálynő kézilabdában:
Simon Szimonetta 8.osztályos tanuló.

Labdarúgás:
1. 8.osztály 2. 7.osztály 3. 6. osztály 4. 5. osztály

Gólkirály labdarúgásban: Szabó Péter 8. osztályos tanuló.

A sportversenyek résztvevői gyümölcsöt kaptak, az első helyezettek jutalma oklevél és egy tartalmas gyümölcskosár volt, melyet a fő szervezőktől, Tolnai László Ferencné és Baráth Tamás testnevelés szakos kollégáktól vehettek át.

Az egészségnapok megszervezésében tartott mozgásprogramok, örömteli élményt nyújtottak valamennyi résztvevőnek, hiszen vidámak, játékosak, érdekesek voltak.

{besps}2013/2013-12-08-03-58-04{/besps}
 
Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.
Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb