Skip to main content

Technikus minősítő vizsgák Szőcsényben

Írta: Kisgyura Brigitta
Megjelent: 2015. június 05. Péntek, 04:26
Iskolánkban a mai napon a végzős technikusok adtak számot tudásukról. Ez az első új rendszerű, komplex vizsga, amelyre sor került. Három vizsgarészből tevődik össze, az írásbeliből, a gyakorlati részből és a szóbeliből.
 A gyakorlati rész a legösszetettebb, hiszen áll egy komplex felismerésből, ahol növényi részeket, preparátumokat, vadnyomokat kell felismerni, ill. számot kell adni erdőművelésből, erdőhasználatból, vadgazdálkodás, vadászat tantárgyból, erdőbecslésből, erdőrendezésből, erdészeti géptani és üzemtani feladatokból. A szóbelire kora délután került sor, itt 35 tételből kellett húzniuk a vizsgázóknak, amelyeknek egyaránt volt A,B,C,D része is.
 
A gyakorlati helyszíneken, a tangazdaságban, tanerdőben, tanpályán, vadasparkban, szaktanteremben és gépműhelyben elvégzett feladatok komoly előkészületeket igényeltek, a tanulóktól pedig komoly gyakorlati, szakmai tudást.
 
A vizsgaelnöki tisztet Puskás Zoltás a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének igazgatója látta el, a vizsgabizottság tagja volt még Bagossyné Kavalecz Erzsébet tanárnő, a Somogyi TISZK Dráva Völgye Középiskolából.
 
A megszerzett bizonyítványokhoz gratulálunk, azt kívánjuk, hogy a nagybetűs életben is találják meg a számításukat tanulóink. Üdv az erdésznek!
 
Fotó Bogdán László HA3TBL
 
{besps}2015/2015-06-05-04-20-15{/besps}
 
Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.
Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb