Skip to main content

Festetics-napok Balatonkeresztúron

Írta: Monostoriné Fekete Otília
Megjelent: 2017. szeptember 24. Vasárnap, 14:08

keresztur lead

Igen mozgalmasan telt a keresztúri iskolások hete. A hétköznapokat a Világ legnagyobb tanóráján való részvétel tette színessé. A téma idén a túlfogyasztás volt, középpontban az étel állt. A gyerekek sok érdekes feladatot oldottak meg a témában, oktatóvideót néztek, fotókat készítettek az iskola ebédlőjében.

 

A hétvégén kegyes volt hozzánk az időjárás, így meg tudtuk valósítani Festetics-napi programjainkat. Pénteken helytörténeti kirándulást tettek az osztályok Balatonkeresztúron és Balatonmáriafürdőn. A túra közben ismerkedtek a települések nevezetességeivel, emlékműveivel,híres szülötteinek emlékeivel. A balatonmáriai Helytörténeti Gyűjteményt is megtekintették. A látnivalókhoz kapcsolódó feladatlapot oldottak meg a gyerekek, jártak a kikötőben, és a strandon is megfordultak. Ezen a napon a felsősöknek kötelező volt a mobiltelefonok használata, nagy szerepe volt a feladatok megoldásában.

 

Szombaton családi napot tartottunk. Tanulóink, szüleik és kistestvérek látogattak el iskolánkba. A népes vendégsereg és intézményünk nevelői sportversenyekkel, agyagfestéssel, kötélveréssel, Miókovics nagypapa népi játékok bemutatásával készültek a napra. Mindamellett a jó hangulat záloga a jókedvű beszélgetések, főzés, szendvicskészítés, palacsintasütés volt. Köszönet az összes résztvevőnek, aki hozzájárult a program megvalósításához.

 

A világ legnagyobb tanórája

 

A galériához kattintson a képre!

 

Családi nap

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

Helytörténeti kirándulás

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb