Skip to main content

Kéthely napközi otthonos óvoda fejlesztése és bővítése bölcsődével

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2019. szeptember 02. Hétfő, 14:06

20190719 130909 001

Elkészült a megbízott Sávoly Invest Kft. a kivitelezési munkálatokkal, így a beruházás befejezettnek tekinthető. A TOP pályázaton közel 110 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást nyert el Kéthely Község Önkormányzata.

 

 

Kéthely Község Önkormányzata 2017. június 7. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a település óvodai és bölcsődei ellátásának fejlesztése érdekében. A beruházás teljes összege bruttó 110.000.000 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

 

A Kéthelyi óvoda a település fő utcájával párhuzamos, kisforgalmú utcában található, a hátsókertje az iskolaudvarral szomszédos. Az előzetes felmérések szerint, a fiatal szülőknél igény volt a gyermekek bölcsődei elhelyezésére, ezért döntött úgy az Önkormányzat, hogy az óvoda épületet bővítené 1 csoportos bölcsődével.

 

A bölcsődében a kötelező és szükséges helyiségeken kívül még egy só szoba is kialakításra került, amit az óvodások is használhatnak 2-3 fős csoportokban. A bölcsődének az udvarát az óvodától is le kellett választani, tehát nem csak a meglévő kerítések cseréje volt szükséges, hanem újat is kellett létesíteni. Az óvoda főbejáratát 4 fellépéses elő lépcsőn érhetjük el. Ide egy új előtető készült.

 

A bölcsődei bejárat lesz akadálymentes rámpával kialakítva, mivel a bölcsőde és az óvoda belső folyosóval össze lesz kötve, ezért ezen az útvonalon az óvoda is elérhető lesz akadálymentesen. A bővítménybe akadálymentes wc-mosdó került betervezésre. A meglévő épületben belső felújításokat kellett elvégezni.

 

A külső csapadékvizet kellett elvezetni az épület mellől, mert két helyen belül vizesek a falak. Belül főleg a gazdasági, háttér zónák azok, amik régóta nem lettek felújítva, de az óvoda működtetéshez a közlekedőknek, irodáknak, orvosi szobának, a raktáraknak, és a konyhának is jól kell funkcionálni.

 

A gyermekek által használt területen a vizes csoportok szorultak felújításra, a csoportszobák jó állapotúak. Autóval érkezők az óvoda előtt a közelmúltban kialakított 17 férőhelyes parkolóban tudnak várakozni. Az egyik parkoló állást akadálymentesre kellett kialakítani.

 

eu top

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb