Skip to main content

Megújul és kibővül a KeszthelyFest

Írta: mti
Megjelent: 2023. február 03. Péntek, 14:29

305272362 434191995443480 7247402758249000725 n

Keszthely, 2023. február 3., péntek (MTI) - A korábbiaknál nagyobb és minőségileg is megújuló rendezvénysorozatként tartják meg idén július elején a KeszthelyFest 2023 - LégyOTT! programjait a Veszprém-Balaton (VEB) 2023 Európa kulturális fővárosa támogatásával.

 

 

A rendezvény pénteki, keszthelyi sajtótájékoztatóján Manninger Jenő polgármester felidézte, hogy évek óta visszatérő rendezvény a júliusi elejei fesztivál, amely most időtartamában és programjában is szélesebb közönséget céloz meg. A koncertek mellett helyet kap a humor, az irodalom, a gyermekprogramok és a világzene is a szórakoztatást, az élményszerzést szolgálva.

 

Az előadók között lesz a Csík Zenekar Presser Gáborral, az Első Emelet és az R-Go, gyerekkoncertek, helyi képzőművészek mini kiállítása mellett ezúttal először irodalmi eseményeket is terveznek. Több helyszínen zajlik majd a fesztivál, a Balaton-part mellett a Festetics-kastélyban és a város főterén is - sorolta a polgármester.

 

Stadler Tímea, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója úgy fogalmazott, hogy a fiatalokra kiemelt figyelem vetül, hiszen Keszthely iskolaváros. Az eddigi háromnapos eseménysorozat pedig négynaposra bővül, de ahogy korábban, úgy most is bemutatkozási lehetőséget kapnak a helyi fellépők is.

 

Családi főzősarkot is kialakítanak, ahol "mentes" ételeket készíthetnek majd az érdeklődők, a Festetics-kastélyban pedig a divat is középpontba kerül, Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó mellett neves tervezők divatbemutatója színesíti a programokat - tette hozzá az igazgatónő.

 

Müller Mihály, a VEB 2023 sajtófőnöke azt mondta: Inotától Hévízig 116 település részvételével mintegy háromezer esemény zajlik az európai kulturális főváros rendezvénysorozata keretében. Ehhez csatlakozva a veszprémi és a keszthelyi programok is összekapcsolódnak, a családcentrikus megközelítés különösen egybevág az idei kulturális főváros céljával.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb