Skip to main content

Megmenekültek a tavaink? – Meglepő fordulat a vízmércéken

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2023. augusztus 28. Hétfő, 08:03

8ed76722f45042074a342fdc30ef6a6d98eaf1ab

Mi történt az idei nyári szezonban a tavaly kiszáradás szélére jutott tavainkkal? Mire volt elég a nyáron lehullt, olykor extrém mennyiségű csapadék? Hogyan befolyásolta a Balaton vízállását az új hajók felúsztatása?

 

 

Még mindig veszélyben van a Fertő-tó? Véget érhet a sekély vizű tavak 2-3 éve tartó kálváriája? Megnéztük, milyen állapotban vannak nyár végén a legnagyobb tavaink – írja a novekedes.hu.

 

A rendkívül csapadékos tavaly őszi (téli), majd idén tavaszi időszak után a 2023-as nyár is szokatlanul sok csapadékot hozott. Ennek fényében utánajártunk, így a nyár végén milyen állapotban vannak az utóbbi években többször kritikus szintre apadt nagy tavaink.

 

A szezon a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó szempontjából egészen reménykeltően indult, köszönhetően a már említett csapadékos hónapoknak. Ezzel szemben a Fertő-tó még idén tavasszal is kis túlzással a kiszáradás szélén állt. Így a nyár kezdetén még nem dőlt el, idén mi lesz a hazai tavak sorsa, lesz-e újabb halpusztulás, bokáig érő víz, lesznek-e kiszáradó nádasok, vízminőség miatti strandbezárások.

 

A teljes cikk itt elolvasható.

 

Kép forrása: MTI

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb