Skip to main content

A Balaton vízállása 124 centi, a víz 12,5 fokos

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2024. április 03. Szerda, 09:45

capture 20240403 094415

Lassan két hete tartja magát a Balaton átlagos vízállása a 124 centiméteren – a vizugy.hu adatai szerint -, ami magasabb a tavaszi üzemi vízszint-maximumnál.

 

 

Tavaly december vége óta 25 centiméternyit engedtek le a Balaton vizéből, és jelenleg is zajlik még egy kismértékű, 10 köbméter/secundum sebességű vízeresztés a Sió-zsilipen. A tó vize szerda reggel Siófoknál 12,5 Celsius fokos volt.

Ma a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 fok körül alakul, késő este 10-12 fok valószínű – a met.hu adatai szerint.

Áprilistól ismét napi adatokkal szolgál a a Balaton-régióról (aktuális viharjelzés, csapadék, szél, páratartalom, hullámmagasság) a met.hu.

A mai napról azt írják, hogy a Balaton keleti medencéjében a mérsékelt (10-25 km/h) délnyugati szelet már reggeltől időnként élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik. Másutt a kezdetben gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) változó irányú szél késő délelőttől délnyugati irányba fordul és egyre többfelé megélénkül (25-40 km/h), megerősödik (40-50 km/h).

Koradélután a Balatonnál egyes lökések már átmenetileg elérhetik az 55, néhol esetleg 60 km/h sebességet is. Estére az erősebb lökések megszűnnek. A délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett kora délutánig még (szűrt) napsütés lesz a jellemző. A déli óráktól tovább vastagszik a felhőzet, a délután második felében napsütés már nem valószínű. Csapadék késő délutántól előfordulhat helyenként gyenge eső formájában.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb