Skip to main content

Luxuslakópark az egykori balatonszemesi Hattyú kemping helyén

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2024. április 22. Hétfő, 07:03

qeQhTjRqBIjlfhrwrqxdmBpTv7G858thEgKtfM2u

Az ország egyik leggazdagabbnak nevezett embere, Nagygyörgy Tibor beruházásait vette górcső alá a hang.hu, amelynek sorában ott van a Balatoni Hajózási Zrt. által eladott balatonszemesi Hattyú kemping helyére felhúzott luxuslakópark is.

 

 

A cikk Balatont érintő része így folytatódik:

Feltehetően nem a tisztelet az első szó, ami a helyiek eszébe jut Nagygyörgy Tibor egy másik projektjéről, a Balatonszemesen épülő Szemesbay Resort luxuslakóparkról. Az egykori Hattyú kemping helyén felhúzott, 153 lakásos monstrum tágas teraszokkal és kültéri medencével csábítja leendő lakóit – utóbbi kifejezetten jól jön a Balaton partján. Persze a természetes vízről sem feledkeznek meg, a strandszakaszt „jelképesen” leválasztják a településről, a medret kotrással mélyítik, és egy jókora stéget is építenek. A szomszédságában épülő, vagy már elkészült hasonszőrű fejlesztésekkel együtt drasztikusan átrajzolja a part arculatát, és egyre látványosabban zárja el a víztől az arra nem érdemeseket – vagyis mindazokat, akik nem tudják megfizetni a nagyjából 2 millió forintos négyzetméterárakat.

Ehhez képest a telek egy négyzetméteréért csupán 68 ezer forintot kért a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart).. Nagygyörgy Tibor cége egymilliárd forintért vásárolta meg az addig kempingként működő telket.

Az építkezés során kivágtak 50 fát – ehhez engedélyre sem volt szükség, nem készült ugyanis előzetes környezeti hatástanulmány, így akadály nélkül lehetett kiirtani a partot. Az Átlátszó tavaly szeptemberi cikkéből kiderült, a Balatonszemesi Önkormányzat 2022-ben módosította a helyi építési szabályzatot azért, hogy a telken a pinceszinti beépítés mértéke 30 százalékról 35 százalékra nőhessen – így több parkoló áll majd a luxuslakások tulajdonosainak rendelkezésére. Helyi civilek több mint 5 ezer aláírást összegyűjtöttek tiltakozásul „a borzalmas betonmonstrum” ellen, de a petíció sem akadályozhatja meg az újabb „Resort” megépülését. Igaz, Nagygyörgy Tibor azt ígérte, hogy az ingatlanra a helyiek is büszkék lesznek – írja a hang.hu.

Címlapkép látványterv!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb