Skip to main content

Vasárnap lép életbe a MÁV-START és a Volánbusz új menetrendje

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2022. december 06. Kedd, 15:16

mav volan

A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én, vasárnap lép hatályba.

 

 

Az előzetes számítások alapján az idén akár a 131 milliót is elérheti a MÁV-START járatain utazók száma, ebből 43 millióan a budapesti elővárosban, 22 millióan a regionális vonalon választották a vasutat. A járványhelyzet okozta 20-30 százalékos visszaesést követően az utasszámok már közelítenek a 2019-es adatakhoz, a távolsági forgalomban utazók száma már meg is haladja a két évvel ezelőtti szintet. A Volánbusz pedig 530 milliós utasszámot vár az idei évre.

 

A jövő évben akár 700 millió utas közösségi közlekedéséről kell gondoskodni, ezért az új menetrend a korábbiaknál is utasközpontúbb szemléletet hordoz, és kihasználja a legújabb fejlesztéseket, valamint a MÁV-Volán-csoport integrációjának előnyeit. A közösségi közlekedés versenyképességének egyéni közlekedéssel szembeni javítása érdekében az utazási szokásokhoz még jobban igazodó, összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá, szerethetőbbé a vonattal, busszal utazást.

 

Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatás már elérhető a www.mav.hu/ujmenetrend oldalon, a MÁV honlapján pedig a Belföldi utazás/menetrendek/közforgalmú menetrendek menüpontból. A vasúttársaság vonalankénti menetrendje kereshető az ELVIRÁ-ban és a MÁV applikációban (december 11-i vagy azutáni utazási napot kiválasztva).

 

A Volánbusz részletes menetrendje a busztársaság honlapján böngészhető.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb