Skip to main content

Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2024. március 27. Szerda, 07:05

mav volan

A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén.

 

 

Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. Az egynapos (24 órán belüli) utazást tervezőknek érdemes kihasználni az új Vármegye24 és Magyarország24 napijegyek kínálta előnyöket, a kedvező árú utazást vonattal, HÉV-vel vagy helyközi busszal.

MÁV-START
A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

március 28-án a pénteki napra,
29-én a szombati,
30-án és 31-én az ünnepnapi,
április 1-jén a vasárnapi,

2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését.

Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően a lehetőségekhez képest a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság.

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat telítettsége a helyjegy eladások alapján, így az utasok már a szerint is választhatnak a vonatok közül, hogy melyiken van több szabad férőhely.

Volánbusz

 • Március 27-én, szerdán munkanapra és a hét utolsó tanítási napjára,
 • 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára,
 • 29-én, nagypénteken munkaszüneti napra,
 • 30-án, szombaton szabadnapra,
 • 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra,
 • április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.
 • április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára,
 • 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra,
 • 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.
 • Április 6-án, szombaton szabadnapon,
 • 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon,
 • 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. A részletes információk itt találhatók.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás az alábbi linken található: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/42158. A közlekedési rend hirdetménye PDF-formátumban itt érhető el.

A Volánbusz kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

Részletes tájékoztató az új tarifa- és kedvezményrendszerről: www.ujtarifa.hu

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb