Skip to main content

A Baptista Szeretetszolgálat december elsejétől gyűjti a cipősdobozokat

Írta: mti
Megjelent: 2013. november 26. Kedd, 17:23

Budapest, 2013. november 26., kedd (MTI) - Idén december 1. és 22. között gyűjti a Baptista Szeretetszolgálat a karácsonyi ajándékokat tartalmazó cipősdobozokat országszerte 200 gyűjtőponton, egyebek között a kedden nyílt Cipősdoboz Várban Budapest belvárosában.

Ciposdobozheader

A szeretetszolgálat az elmúlt tíz évben 150 ezer karácsonyi ajándékot juttatott el a rászoruló gyerekeknek és fiataloknak: tavaly 33 ezer cipősdobozba csomagolt ajándékot tudtak szétosztani, idén pedig szeretnék mintegy 50 ezer gyerek karácsonyát szebbé tenni határon innen és túl - hangsúlyozta Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette: a segíteni szándékozók a 1355-ös adományvonal tárcsázásával 300 forinttal támogathatják egy-egy cipősdoboznyi ajándék célba jutását, az interneten pedig kész dobozokat is vásárolhatnak, hiszen a Shopline nemek és korosztályok szerint nyolcféle dobozt állított össze.

A 10 esztendős jubileumra több különlegességgel is készül a szeretetszolgálat: tízfős nagycsaládokat látnak vendégül karácsonyi ebédre a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben, 250 állami gondozásban élő gyermeknek tartanak ünnepséget a Magyar Nemzeti Múzeumban és kétezer ajándékot juttatnak el a Böjte Csaba gondozásában élő gyerekeknek. Emellett megrendezik a Karácsonyi koncert a Baptistákkal elnevezésű eseményt a Papp László Budapest Sportarénában december 22-én, amelyre több ezer felnőttet és gyereket várnak.

A Tízezer gyermek karácsonya - közismertebb nevén a Cipősdoboz-akció - az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született meg. A mozgalom alapgondolata, hogy gyermekek, sőt egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. A színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nemcsak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. Magyarországon 2004-ben hirdették meg első alkalommal az akciót.

Ciposdoboz nagy

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb