Skip to main content

Véget ért a focitábor

Írta: Marcali VFC
Megjelent: 2017. augusztus 19. Szombat, 06:57

DSC 0163

Pénteken véget ért a Marcali VFC, már hagyományosnak mondható nyár végi, szezont indító foci tábora az U7-, U9-, és U11-es korosztályok részére. Mindhárom korosztály edzőik irányításával, a legkisebbeknél óvónők és középiskolás utánpótlás focisták, a nagyobbaknál civil felnőtt-, és középiskolás segítők, valamint itt is középiskolás utánpótlás focisták segítségével kezdték el a felkészülést a hamarosan számukra is kezdődő új szezonra.

 

A tábor hétfőtől péntekig tartott, minden nap reggeltől estig, háromszori étkezéssel, némi játékkal, mozizással, pihenéssel, és természetesen sok-sok edzéssel.

 

58 gyerek futott reggelente a parkban, és rúgta a bőrt ezen a héten az MVFC pályáin! Közülük 17-n most, a tábor alatt ismerkedtek először a labdarúgással. Persze mindig több kellene! Ezért az egyesület továbbra is várja a futball iránt érdeklődő gyerekek, és szüleik jelentkezését, próbálják ki magukat. Legfőképp a legkisebb, az U7-es korosztályba várják az óvodásokat, és kisiskolásokat.

 

A korosztályos edzők több éves tapasztalata, hogy ugyan van, de nagyon ritka az olyan tehetséges gyerek, aki évekkel később csatlakozik azon társaihoz, akik már több éve rendszeresen járnak edzésekre, tornákra, és rövid időn belül utoléri a „régebbieket”, felveszi az ő ritmusukat. Tehát ha valaki érez némi késztetést, érdemes minél hamarabb, már óvodás, kisiskolás korban elkezdeni.

 

Az egyesület egyik alapvető célja, hogy felmenő rendszerben gondoskodjon az utánpótlásról. Már a legkisebb kortól rendszeres versenyeztetést biztosít itthon és vidéken, kora ősztől-nyár elejéig, néha nyáron is, szabadban, teremben, tornákon, később korosztályos bajnokságokban.

 

Az itt folyó munka legkomolyabb elismerése, hogy pár éve, bizonyos kor felett, már sokkal magasabban jegyzett országos klubok is figyelik gyerekeinket, és minden évben többeket el is hívnak magukhoz. Amit büszkén el lehet fogadni, köszönettel vissza lehet utasítani, de mindenképpen elégedettségre adhat okot, és egyfajta pozitív visszajelzés a klub tevékenységére mind a játékosok, az edzők, mind az egész egyesület számára.

 

A Marcali VFC sok szeretettel hívja, és várja a leendő kis csapattagokat, először akár csak érdeklődés, „megtekintés” céljából is! Lássák, mit csinálnak, milyen hangulatban a már itt lévők, s ezek alapján döntsenek, lenne-e kedvük csatlakozni ehhez a nagyszerű társasághoz.

 

Képek: Péter Csaba

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb