Skip to main content

Sikerült! Győzött az MVSZSE!

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2022. február 20. Vasárnap, 03:41

 DSC 5231

Talán még sohasem kezdtem a tudósításomat a szezon elején a tabellával, de most ezt teszem! Tegnap a Marcali VSZSE NB2 -es női kézilabda csapata legyőzte a forduló a tavaszi szezon első mérkőzésén a vendég nagykanizsai Tungsram SE csapatát.

 

 

capture 20220220 025325

Győzelmünkkel elkerültünk az utolsó helyről a 10. pozícióba! Lejjebb már sohase kerüljünk!

 

Na de kezdjük az elején ennek a nagyszerű estének a történetét… Nagyon nehéz helyzetben zárta csapatunk az őszi fordulót. Nem nyertünk egy mérkőzést sem, és a 2 pontunk is a Balatonboglár ki nem állása miatt keletkezett.

 

Sajnos sújtott minket a járvány, a sérülések, a balszerencse, és sorolhatnám… változtatni kelett. A tavaszi szezon kezdésére több változás is történt a csapatnál. Érkezett a csapathoz Deregi László, aki segíti Sziva-Balogh Piroskát edzői munkájában, és kölcsönjátékosként igazoltunk a boglári Akadémiától három játékost.

 

A tegnapi nap még úgy indult, hogy sérülés és betegség miatt három alapemberünk nem játszhat a sorsdöntő visszavágón a Nagykanizsa ellen. Piroska már felépült a covidból, de a szabályok szerint még nem játszhatott a pályán, Urbán Edina térd sérülést szenvedett az emléktornán – jobbulást Edi!!! -, Dombóvári Dóra játéka is kérdéses volt, egész héten megfázással küzdött. Örömömre a DD vállalta játékot.

 

Így kezdődött egy nagyszerű mérkőzés! Győznünk kellett, és ha lehet legalább 8 góllal, hogy majd a végelszámolásnál a Nagykanizsa ellen jobb legyen a gólarányunk. Nos győztünk is, és meglett a 8 gól! 😊 Úgy sikerült, hogy a bíráskodás egyálltalán nem volt korrekt… Íme a mérkőzés statisztikája!

 

capture 20220220 025413

Mi kaptunk 7 kiállítást, ellenfelünk 2 -t, megítélésem szerint a „utaztak” a Buzás Dórira a sporik, mert végül a harmadik kiállítása is megtörtént – piros lap - a Dóri amíg a pályán volt (44.perc) dobott 6 gólt! Gratulálok!

 

Összeszedetten, jól játszottunk! Nagyon jó volt újra szurkolónak lenni a Csariban! Marcali kézilabdát szerető közönsége ismét megmutatta, hogy szereti a csapatát, közel 200 néző szurkolta végig a tegnap esti meccset!

 

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a csapat CSAPATként küzdött, harcolt! Győzni akarásunk meghozta a nagyon megérdemelt sikert!

 

A frissen igazolt nekás lányok is remekeltek! Csendes Bella nagyszerűen védett! 48% -os hatékonysággal! Köszönöm és gratulálok!

 

Szabadi Szimonetta 11 kapura lövéséből 10 -et értékesített! 91%! Papp Zsófi 85% -ban volt hatékony, Buzás Dóri és Dombóvári Dóra 75% -ban! Kiváló egyéni teljesítmények! De a döntő az a csapat összjátéka volt!

 

Következik a Szekszárdi FGFC elleni mérkőzés idegenben. Legközelebb hazai pályán március 19 -n a Gárdony-Pázmánd ellen találkozhatunk a lányokkal.

 

Marcali VSZSE – Tungsram SE 26-18 (13-9)

 

Csapatunk: Zóka-Győri Viktória (k); Papp Zsófi (5); Palacskó Zorka; Pusztai Lili (1) Duzsik Nikolett; Skerlecz Dorka; Légrádi Emese; Buzás Dóra (6); Borbély Bori; Csendes Bella (k); Szabadi Szimonetta (10); Hennel Bora; Krajczár Iboly (k); Kigyura Száva; Kurmai Panna (1); Dombóvári Dóra (3).

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb