Skip to main content

Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntő 2024

Írta: Mikszáth Kálmán Általános Iskola
Megjelent: 2024. június 12. Szerda, 17:12

1718179751516

2024.június 10-11-én rendezték meg Alsóörsön a IV. korcsoportos Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntőt, ahol a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola leány strandkézilabda csapata is részt vett.

 

 

Ezt megelőzte az Elődöntő, melyen az első helyen jutott be a csapat az Országos Döntőbe.

A sporteseményen 10 csapat vett részt, Somogy Vármegyéből egyetlen csapatként szerepeltünk. Az első napon a csoportmérkőzések kerültek megrendezésre, ahol csapatunk izgalmas mérkőzésekkel, bravúros egyéni teljesítményekkel és igazi csapatmunkával a strandkézilabdára jellemző szétlövésekkel tarkítva, 2 győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen végzett.

Ellenfeleink a Hajdúnánás, Tarján, Zalaszentgrót, Miskolc voltak.

Ezt követően a második napon a keresztmérkőzések kerültek megrendezésre, ahol a másik csoport második helyezettjével, Kazincbarcikával játszottunk. Ismertük ellenfelünket, hiszen tavaly már találkoztunk velük. Talán senki nem fogadott volna ránk, de mi bebizonyítottuk, hogy óriási szívvel játszva, képesek vagyunk legyőzni őket. És így történt, szétlövésben sikerült megnyerni a mérkőzést.

Bejutottunk a négyes döntőbe. Itt összekerültünk Hajdúnánás csapatával, akivel a csoportmérkőzéseink során már találkoztunk és alulmaradtunk szétlövésben.

Tudtuk nem lesz könnyű mérkőzés, csapatunk nagy küzdelemben vereséget szenvedett, így a bronzéremért küzdhettünk tovább.

Ellenfelünk a Mezőtúr csapata lett. A mérkőzést, igazi csapatként összeérve, 2: 0 ra megnyertük, megszerezve ezzel a harmadik helyezést.

Csapat tagjai: András Aliz, Borbély Imola, Gáspár Nóra, Horváth Luca, Hosszú Luca, Somogyvári Lara, Temesfalvi Anna, Sziva Fruzsina

Köszönöm a csapatomnak, hogy az együtt töltött évek folyamán bebizonyították, hogy ha valamit nagyon akarunk és dolgozunk érte, azt elérjük.

Köszönjük a Marcali Városi Strandnak a lehetőséget a felkészülésre, hozzájárulva ezzel a sikerhez.

Köszönöm Bőle László testnevelőnek, hogy a két nap folyamán segítette a munkámat!

Sziva-Balogh Piroska edző

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb