Skip to main content

Gadácsi Norbi harmadszor is a megye legjobb versmondója!

Írta: Stamler Edit
Megjelent: 2014. április 14. Hétfő, 14:32

IMG 1903

Április 11-én, pénteken a szárszói iskolában a hagyományos József Attila Szavalóverseny megyei döntőjén tizenhét település húsz iskolájának negyvenegy diákja mondott verset.

Marcalit 5 versmondó képviselte: az 5-6-os kategóriában Gadácsi Szabina és Sipőcz Enikő a Mikszáthból,(felkészítőjük Tóth Irén), 7-8. osztályból a Noszlopys Klenóczky Anna (Bresztovszky Miklósné tanítványa) és a Mikszáthos Sallai Bonita és Gadácsi Norbert ( tanáruk Stamler Edit )

Megyénkben ez a legnagyobb, legrangosabb versünnep, hisz a versenyen túl egész napos rendezvénysorozattal is megemlékeznek évről évre a költő születésnapjáról. Mindig itt vannak és felszólalnak somogyi költőink (Nyári László, Turczi István, Rozsos Gábor), Witzmann Mihály megyei közgyűlési alelnök, Lőrincz Sándor író-újságíró, s meghallgathattuk Maczkó Mária Emerton- és Magyar Örökség-díjas énekművész műsorát is.

A verseny két fordulós, a kötelező versek után mindenki egy szabadon választott magyar költő versét mondhatta el.

A kisebbek mezőnyében Sipőcz Enikő 6.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el, a 7-8-asok között Gadácsi Norbi 8.a osztályos diákunk immár harmadszor utasított mindenkit maga mögé! Így mindketten kivívták a jogot, hogy a következő –regionális – fordulóban is megméressék magukat!

Sikeres folytatást mindkettőjüknek!

{besps}2014/2014-04-14-14-26-59{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb