Skip to main content

Horvátkúton is meggyújtották „Hit”-t gyertyát

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2022. december 03. Szombat, 18:13

IMG 20221203 150911

Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő köszöntötte a gyertyagyújtáson megjelenteket.

 

 

Köszöntőjében elmondta, míg előző évben a veszély helyzet átalakította az életünket, ez évben a háború és annak következményei ami gyökeres változásokat hozott és tette már-már elviselhetetlenné napjainkat, de ez nem jelentheti, hogy megváltozzon az egymás iránt érzett tiszteletünk, megbecsülésünk. Fontos, hogy a „hit” gyertya üzeneteként a gondolataink és a cselekedeteink összhangban – mert manapság ma sokan elfelejtik ezt a keresztényi üzenetet - legyenek, miden napjainkat továbbra is a szeretet az együttérzés és a közösség iránti elkötelezettség és a katolikus hitélet alapjai irányítsák.

 

A képviselő köszöntőjében megemlékezett a napokban – hosszú szenvedés után – elhunyt, Ámmer Lajosné, Annuskáról aki évtizedeken át készített égetett cukor - dió tortáival tette ismerté a horvátkúti település részt és okozott örömet családok százainak.

 

Lutor Árpád a „Marcali Városért” kitüntetettje gyújtotta meg Horvátkúton a karácsonyi ünnepkör kezdetét jelző első - a Hit - adventi gyertyát.

 

A bensőséges ünnepen Tölgyesi Dávid plébániai kormányzó megáldotta a városrész Adventi koszorúját, méltatta az adventi hit és kultúrkör, helyi közösségek értékteremtő és értékmegőrző jelentőségét, kiemelte, hogy az erkölcs az egyének és közösségek csendes igazodása a jobb és élhetőbb világ fróféciája.

 

Ezt követően Lőczi Jenőné közreműködésével közösen imádkoztak és az alkalomhoz illő egyházi dalokat énekeltek a közösség tagjainak lelki üdvösségéért.

 

A gyönyörű adventi koszorú, idén is Balázs Irénke és segítői, Németh Gézáné Iboly és Szabó Eszter keze munkáját dicséri.

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb