Skip to main content

Kérdések a Mikszáth Iskolával kapcsolatban …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2023. március 24. Péntek, 09:30

cats mikszath beazas

Egy olvasónk levelezésben áll a Siófoki Tankerülettel a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskolával kapcsolatban, korábban legalább válaszra méltatták a felvetéseit.

 

 

Mivel a március 1-én küldött levelére mai napig nem kapott választ úgy gondolta kéri a közreműködésemet levele nyilvánossá tételéhez. Talán így egy kicsit gyorsabban teljesíti a Tankerület a válaszadási kötelezettségét. Természetesen, ha megérkezik a válasz azt is közzéteszem.

 

"Tisztelt Cím!

 

A tegnapi napon megtartott rendkívüli szülői értekezleten értesültünk arról, hogy a Mikszáth Kálmán Iskola felső tagozata március 6-án, azaz 4 munkanap múlva a Gimnázium épületébe költözik.

 

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy T. Cím, mint fenntartó részéről senki sem érezte szükségét a szülői értekezleten való részvételnek, ezért jobb híján írásban fordulok T. Címhez az alábbi kérdésekkel:

 

1. Mikor, ki, milyen formában (írásos határozat, szóbeli közlés stb.) és milyen okból döntött az iskola felső tagozatának elköltöztetéséről?

 

2. Van-e a döntésnek köze az iskolaépület állapotához?

 

3. Fenntartják-e a részemre korábban adott azon szíves tájékoztatásukat, miszerint az iskola alkalmas a biztonságos oktató-nevelő munkára? Ha nem tartják fenn ezen álláspontjukat, ezen változásnak mi az oka?

 

4. Mikor és milyen formában jutott a T. Cím tudomására az az információ, ami miatt az iskolaépület rapid bezárásáról kellett dönteni? Ez az információ 2022 szeptemberében még nem volt ismert T. Cím előtt?

 

5. Megfelel-e a valóságnak, hogy a közelmúltban a beázással összefüggésbe hozható elektromos tűz volt az iskolában?

 

6. A tavalyi év tavasza (T. Cím által részemre küldött első levél időpontja) és az iskolaépület jelenlegi bezárása közt eltelt időben T. Cím álláspontja szerint volt-e olyan időszak, amikor az iskola akár egyetlen tanulójának (például két gyermekemnek), vagy dolgozójának élete, testi épsége veszélyben volt az épület állapota miatt? Ha volt ilyen időszak, tervezik-e levonni ennek tanulságait, következményeit, akár büntetőjogi vonatkozásban is? Ha nem volt ilyen időszak, akkor miért kell 4 munkanap alatt elköltöztetni az iskolából 200 tanulót?

 

7. Milyen logisztikával tervezik megoldani a költöztetést? Van-e szükség a szülők részéről önkéntes munkára a költözés során, vagy ennek minden anyagi és egyéb feltételét T. Cím, mint fenntartó biztosítja?

 

8. Meddig fognak a felsős tanulók a Gimnáziumba járni?

 

9. Mik a további tervek a Mikszáth iskola épületével?

 

Szíves válaszukat várom.

 

Tisztelettel,"

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb