Skip to main content

Árokba hajtott

Írta: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Megjelent: 2024. április 25. Csütörtök, 11:25

DSC00295 2

Öreglakon szenvedett balesetet egy gépkocsivezető, felmerült nála az ittas járművezetés gyanúja is.

 

 

Április 23-án késő este Öreglakon anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. A sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lehaladt az úttestről, majd a vízelvezető árokba csapódott. A férfi a balesetet követően megpróbált gyalogosan elmenekülni, azonban a rendőrök rövidesen elfogták. Kiderült, nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, emiatt próbálta magát kivonni az intézkedés alól.

A rendőrök a 30 éves helyi lakost további mintavételre előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették. Ellene az ittas járművezetés miatt büntetőeljárás, a közlekedési szabályszegés miatt szabálysértési eljárás indult.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb