Skip to main content

Angol hetet zártunk a Dobó István Általános Iskolában

Írta: Bencze Bea
Megjelent: 2013. november 16. Szombat, 04:54

November közepén, az elmúlt héten rendeztük meg iskolánkban az angol hetet. A projekthéten valamennyi tantárgyba beépültek az angol nyelvhez, illetve az angol hagyományokhoz, népszokásokhoz fűződő tananyagtartalmak, változatos feladatokon keresztül.

DSCF9403

Az elmúlt hónap végén tanulóink egy része, személyesen is látta és megtapasztalta Londonban, miképpen ünneplik a britek a halloweent.

A londoni kiránduláson készült fotókkal támogatott élménybeszámoló és az Angliából származó vicces kiegészítők, édességek megadták az alaphangulatot. A saját kezűleg készített játékok, további tapasztalatszerzésre nyújtottak lehetőséget. Az interaktív táblán végzett feladatok, az internet használata további ismeretbővítést tett lehetővé. Technika órán tököt faragtak az ügyes kezűek, hon-és népismeret órán azt kutatták a kisdiákok, milyen magyar gyökerei vannak a tökfaragásnak, ismerték és ünnepelték-e a mindenszentek előestéjét valaha Magyarországon. A testnevelés óra remek alkalmat adott az ügyességi játékoknak, a rajzóra pedig a témához kötődő művészeti barangolásnak.

Az angol hét befejezéseként töklámpás kiállítást rendeztünk, majd vidám péntek délután keretében engedtük útjukra a halloween-i rémségeket.

{besps}2013/2013-11-16-04-50-32{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb