Skip to main content

Tűzesetek szombatja Somogyban

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2014. június 29. Vasárnap, 19:26

wm140629

Lakóházakat és járműveket mentettek meg a tűzoltók a lángok pusztításától szombaton.

A délelőtti órákban egy éppen szabadságát töltő tűzoltó jelezte a megyei műveletirányítási központ ügyeletesének, hogy Balatonfenyves egyik parkolójában egy személyautó motorteréből felcsaptak a lángok, ám a tüzet sikerült egy porral oltóval megfékezni még a balatonboglári egységek kiérkezése előtt.

A délutáni órákban pedig többször is riasztották a tűzoltókat Somogyban. Enyingen mintegy ötszáz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet egy lakóház hátsó kertjében, s a bejelentő attól félt, hogy a tűz átterjed a szomszédos épületekre. Ám a siófoki tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal idejében elfojtották a lángokat.

Két órával később az M7-es autópálya 146-os kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon kigyulladt egy tűzifát szállító kamion vezetőfülkéje. A tüzet a balatonboglári önkormányzati tűzoltók oltották el, a műszaki mentés idején egy sávon haladt a forgalom. Az eset során személyi sérülés nem történt. A sérült járművet azonban hét óra után tudták csak elszállítani, miután a szállítmányt átrakódták egy másik kamionra.

A késő esti órákban pedig a marcali tűzoltók vonultak Öreglak, Nagyhegy utcájába, ahol egy fatárolóban tűz ütött ki. Az egységek kiérkezésekor a mintegy hét köbméter tűzifa teljes terjedelmében égett, ám a tároló melletti kocsiszín alól sikerült megmenteni az ott parkoló járműveket a megsemmisüléstől. A tűzet másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Fotó: Balatonboglári ÖTP és Marcali HTP

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb