Skip to main content

Nagy volt az érdeklődés Somogyváron és Szenyéren

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2015. július 25. Szombat, 04:11

2 648


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja (TKKM) tartott szakmai értekezletet, ahol a TKKM vezetője, Molnár Zoltán rendőr alezredes kiemelte a 2015. év prioritásait.


A munkacsoport előkészítette a II. félév feladatait, és megvitatta a tervezett programok megvalósításának lehetőségeit.

 

A rendőrkapitányságok, és az illetékességi területükön működő roma nemzetiségi önkormányzatok programjai közül 2015. júliusában elsőként a somogyvári roma napon képviseltette magát a rendőrség. A Fonyódi Rendőrkapitányság részéről Dr. Pasztusics Ákos rendőr alezredes tájékoztatta a lakosságot a rendőr szakközépiskolák, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendőri képzéseiről, felvételi lehetőségekről. Torma Tünde rendőr főtörzsőrmester bűnmegelőzési előadást, majd bűnügyi technikai bemutatót tartott. Az érdeklődők megtekinthették a szolgálati gépkocsik működését, és a kényszerítő eszközöket. Töviskes Tímea rendőr főtörzsőrmester baleset-megelőzési előadást, valamint közlekedési KRESZ és rajzversenyt tartott a gyermekeknek.

 

A program keretében a Marcali Rendőrkapitányság kisebbségi összekötői szintén 2015. júliusában szerveztek vetélkedőt Szenyéren roma gyerekeknek, akik "Közlekedj biztonságosan" címmel korcsoportonként kerékpáros tesztlapokat töltöttek ki, majd egy ügyességi akadálypályán kerékpározhattak. A felnőtt érdeklődők motorkerékpáros tesztlapot is kitölthettek. A "Biztonságos Vakáció" avagy a nyár örömei és veszélyei témakörben aszfaltrajz-versenyre nevezhettek a gyerekek.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb