Skip to main content

„A Balatonon hajózók biztonságban vannak!”

Írta: SMKI
Megjelent: 2017. április 06. Csütörtök, 04:04

DSC 0206

A Badacsony nevű katamarán épp elhagyta a siófoki kikötőt, amikor fedélzetén tűz keletkezett. A hajó személyzete azonnal megtette a szükséges lépéseket, megkezdték a tűz oltását, azonban a vízi jármű mozgásképtelenné vált.

 

Ez volt a mai szituációs gyakorlat feltételezése. A hajóról - amelyen mintegy száz utas tartózkodott - segélykérő hívás érkezett a siófoki hivatásos tűzoltóságra, amelynek állománya azonnal reagált a helyzetre.

 

A helyszínre érkezve felszálltak a mentőhajóként kijelölt Szent Miklós motorosra, valamint rendőrségi motorcsónakokkal közelítették meg a bajba jutott hajót. A rendőrség segítségével a tűzoltó egységek feljutottak a Badacsonyra, a gépteremben megfékezték a tüzet, és kimentették a füsttel teli térből a benn rekedt személyt.

 

A rendőrség ez idő alatt kihúzta a két vízbe esett embert. A tűzoltók és a Balatoni Hajózási Zrt. személyzete közös erővel minden utast a Szent Miklósra hajóra menekítettek. A beavatkozóknak a gyakorlat ideje alatt különleges biztonsági rendszabályokat kellett betartaniuk.

 

Búvár egység állt készenlétben, akik felkészültek arra az esetre, ha valaki kiesik a csónakból, megelőzve, hogy elmerüljön és vízbe fulladjon. Az állomány kompozit légző palackot viselt, mely megakadályozza a vízben történő elmerülést.

 

A gyakorlatot a sajtó képviselői testközelből követhették a mentőhajó fedélzetéről, tanúbizonyságot szerezve a mentésben résztvevők szakszerű, gyors fellépéséről, reagálásáról.

 

Fotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy.

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb