Skip to main content

A sofőr ellen a barcsi rendőrök eljárást indítottak

Írta: SMRFK
Megjelent: 2022. június 27. Hétfő, 12:38

N3149912

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. június 25-én 20 órakor Barcs belterületén egy személygépkocsival közlekedő sofőr az árokba hajtott, majd egy kerítésnek ütközött.

 

 

A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművezetőt a körzeti megbízottak intézkedés alá vonták. Az ellenőrzés során a 29 éves szigetvári lakossal szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett, valamint az egyenruhások azt is megállapították, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik, a járművén pedig nem volt rendszám. A férfi ellen a járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárás, a közlekedésrendészeti szabályszegések elkövetése miatt pedig szabálysértési eljárást indult.

 

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb