Skip to main content

Ma sem pihennek a somogyi tűzoltók

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2023. február 05. Vasárnap, 15:29

63dfaed86ae092.95836414

Vasárnap reggel folytatódott a szombati szélvihar okozta károk felszámolása. Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a mentőszervezetekkel kiegészülve a szolgálatváltást követően újra munkába állították a motorfűrészeket. A legtöbb helyen villanyvezetékre dőlt fák eltávolítását végzik a somogyi egységek.

 

 

A galériához kattintson a képre!

 

Tab és környékén is épületekre, útra és vezetékekre dőlt fák eltávolításán dolgoznak reggel óta a tabi önkormányzati tűzoltók. A szél által kicsavart fák, letört faágak a közúti és a gyalogos közlekedést is akadályozták, de a tűzoltók igyekeztek a lehető leggyorsabban felszámolni az eseteket és valamennyi bejelentés helyszínére odaérni.

 

A galériához kattintson a képre!

 

Kadarkúton ma is megrongált tetők, udvarba, kerítésre és lakóházakra dőlt fák ledarabolásához kérték a város tűzoltóinak segítségét.

 

A galériához kattintson a képre!

 

Barcs környékén is megbontotta a tetőket a szél és fákat csavart ki a földből temetőben, köztereken, valamint lakóházak udvarán. A kidőlt fák kerítéseket, háztetőket rongáltak meg. Az egységek fáradhatatlanul dolgoznak az esetek felszámolásán. Egymás után kapják a műveletirányítási központtól a címeket, ahonnan segélykérő hívás érkezett.

 

Barcstól Siófokig, Kaposvártól Marcaliig, de Nagyatád környékén sincs szinte olyan település, ahol ne lenne szükség tűzoltói beavatkozásra. A tűzoltók a társszervekkel közösen dolgoznak a károk felszámolásán.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb