Skip to main content

Figyelem diákok! Közeleg a határidő!

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2023. március 22. Szerda, 00:57

capture 20230322 005538

Éppen egy hónap áll még az alkotó kedvű diákok rendelkezésére, hogy beküldjék az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei pályázatára a műveiket.

 

 

A pályázat somogyi bírálóbizottságának tagjai is már nagyon várják, hogy górcső alá vegyék az idei műveket. Sőt! Együtt gondolkodnak a fiatalokkal, miként lehet például papírra vetni a lakástüzek illetve azok megelőzésének témáját.

 

Őszi Zoltán, meseillusztrátor is készített egy gondolatébresztő animációt, amellyel a lakástüzek megelőzését propagálja ő is.

 

Az idei pályázatnak az a célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését. A pályázaton az alkotások központi témája a füstérzékelő. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

 

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái: szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás, plakát) egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×30×20 cm méretben) videó (30-60 másodperc hosszúságú film vagy animáció).

 

A pályázatokat egyénileg vagy csapatban is el lehet elkészíteni. Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt.

 

A pályaműveket 2023. április 21-ig várjuk postán (Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 7400 Kaposvár, Somssich Pál u. 7) vagy e-mailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelölésével.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb