Skip to main content

Bukósisak nélkül, ittasan egyenesítette ki a kanyart

Írta: SVMRFK
Megjelent: 2023. szeptember 26. Kedd, 11:44

 piros

Balatonlellén szenvedett súlyos balesetet a motoros, akinek jogosítványa sem volt.

 

 

A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. szeptember 25-én 17 óra 3 perckor Balatonlellén, a Vasút és az Állomás utca kereszteződésében személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A 69 éves helyi lakos segédmotoros kerékpárjával bukósisak nélkül közlekedett, amikor balra kanyarodás közben elvesztette az egyensúlyát és elesett. A rendőrök megállapították, hogy a motoros nem rendelkezett jogosítvánnyal, és felmerült nála az ittas járművezetés gyanúja is. Ellene az ittas vezetés miatt bűntető, a baleset, az engedély nélküli vezetés és a bukósisak hiánya miatt szabálysértési eljárás indult.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a motorozás rendkívül veszélyes üzem. A motorkerékpárosok halálozási kockázata sokkal nagyobb, mint egy személygépkocsi vezetőnek. A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, ráadásul a motorosok kevésbé észlelhetőek, mint a nagyobb méretű járművek.

 

Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést viseljenek, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkenti.

 

Továbbá, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb