Skip to main content

Siófoki hajléktalan fosztotta ki sorstársát

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2023. október 04. Szerda, 08:34

kifosztas helyszine

A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és bűnpártolás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit és nőt, akik közül a férfi megszerezte az erősen ittas sértett értékeit, majd a nő segédkezett a bűncselekményből származó telefon SIM kártyájának eltávolításában.

 

 

A vád szerint a hajléktalan terheltek 2023 júliusában Siófok belvárosában tartózkodtak, amikor észrevették a vasútállomásnál lévő parkban a sértettet, aki ittasan egy padon aludt. A férfinél volt háti zsákja, övtáskája, illetve ruházata zsebében a cigarettája, azonban állapota miatt azok védelméről gondoskodni nem tudott.

 

A vádlottak felébresztették a sértettet, ám amikor látták, hogy teljesen bódult, a férfi megszerzett annak zsákjából egy üveg sört, egy doboz cigarettát és a mobiltelefonját, míg a társa a kérésére eltávolította abból a SIM kártyát.

 

A Siófoki Járásbíróság a nyomozás során letartóztatásban volt férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, míg a nőt próbára bocsátotta. A döntés nem jogerős, az ügyészség mindkét terhelt vonatkozásában súlyosítás, végrehajtandó szabadságvesztés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

 

A siófoki rendőrök által készített képen a bűncselekmény helyszíne látható.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb