Skip to main content

„Pipa” – dohány és düh egyszerre

Írta: BM OKF
Megjelent: 2024. február 22. Csütörtök, 21:17

fotó 1 L

Olaszországba tartott az a járműszerelvény, aminek utánfutójában több mint négymillió forint értékű vízipipadohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Az illegális szállítmány az egyik utasé volt, ami még a sofőrt is felpaprikázta.

 

 

Február 16-án húsz járőrt és egy egész „kutyafalkát” vetett be a NAV Győr-Moson-Sopron vármegyénél. Összesen három helyszínen - Rajkán, Hegyeshalomnál és az M1-es autópályán - tartottak fokozott ellenőrzéseket. Alig néhány óra elteltével a sztrádán egy litván furgon a román utánfutójával fenn is akadt a pénzügyőri mustrán. Az utasokkal teli jármű utánfutójából, a csomagok alá rejtve 50 kilogramm vízipipadohány került elő. A sofőr meglehetősen paprikás hangulatba került, amikor kiderült, hogy az utasa nagy értékű illegális csomagot rejtett a többiek holmija alá, és emiatt meg kellett szakítaniuk olaszországi útjukat.

Az egyenruhások a négymillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli vízipipadohányt lefoglalták. Az 59 éves férfi több millió forint jövedéki bírságra számíthat és költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell.

Az ellenőrzéssorozat végéig a pénzügyőrök csaknem száz járművet vizsgáltak át, további hét esetben találtak illegális dohányárut és ismeretlen eredetű alkoholterméket, közel egymillió forint értékben. Ezekben az ügyekben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb