Skip to main content

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. március 04. Hétfő, 16:09

1 tuo

Tizenegy tűzeset mellett hét műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

 

 

1082638

Tűz ütött ki péntek reggel egy 150 négyzetméteres családi házban Miklósi, Petőfi Sándor utcájában. A stukatúr égett az épületben mintegy 4-5 négyzetméteren és a lángok átterjedtek a tetőtérben egy gerendára is. A tabi önkormányzati tűzoltók kivittek egy gázpalackot az épületből, majd megbontották a födémet, és két vízsugárral eloltották a tüzet.

Látrányban a száraz aljnövényzet kapott lángra, amit sikerült a balatonboglári önkormányzati tűzoltóknak rövid idő alatt megfékezni. A Fejér vármegyei Seregélyesen pedig nagy területen égett a nádas, emiatt a siófoki hivatásos tűzoltók segítségére is szükség volt. Kutasra avartűzhöz riasztották a nagyatádi hivatásos tűzoltókat.

Péntek délután Kaposváron, a Berzsenyi utcában villanyoszlopnak ütközött egy személyautó. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték.

Egy-egy füstölő autó okozott fennakadást a közlekedésben Balatonújlaknál és az M7-es autópályán, Kőröshegynél is. A marcali és a siófoki hivatásos tűzoltók rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt.

1082636

Szombat reggel két személygépkocsi karambolozott Fonyód, Bézsenyi utcájában. A járművekben csak a sofőrök utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autókat, majd gondoskodtak róla, hogy a forgalom mihamarabb újra zavartalan legyen az érintett szakaszon.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délelőtt egy barcsi családi ház fürdőszobájában. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a lakásban, majd felmérték a kémény állapotát. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét rá, hogy a füstelvezetőt, valamint a fürdőszobai gázkészüléket addig ne használja, amíg azt szakember felül nem vizsgálta.

A mentők kérték a kaposvári hivatásos tűzoltók segítségét, mert a vármegyeszékhely Pécsi utcájában gázszagot éreztek az egyik lakóházban. Egy rossz műszaki állapotú gázkészülék okozott problémát, amelynek használatát a gázszolgáltató munkatársai megtiltották. A családnak a hiba kijavításáig el kellett hagynia otthonát.

 

Személygépkocsi és motorkerékpár karambolozott vasárnap este Enyingnél. Az ütközés következtében a motor az út melletti szántóföldre csapódott és kigyulladt. A siófoki hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat, majd áramtalanították a személygépkocsit. A balesetben a motoros megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb