Skip to main content

Fűzfákat tépázott meg a szél

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. április 12. Péntek, 13:08

1 tuo

Hét műszaki mentés miatt riasztották csütörtökön a somogyi tűzoltókat: a motorfűrészek bőgtek fel több településen, míg másutt rosszul lett és magatehetetlen betegekhez segítettek a mentőknek bejutni.

 

 

A hajnali órákban egy 20 méteres fa ága hasadt le Ádánd, Árpád utcájában és forgalmi akadályt képezett. A siófoki hivatásos tűzoltók fűrészelték le az ágat, megelőzve egy esetleges balesetet.

Böhönyén, a Dr. Forbáth Imre utcai játszótéren szintén egy letört faág rémisztette meg a szülőket, akik a tűzoltók segítségét kérték. Az ág lehasadt, de fennakadt egy másik fán. A helyiek attól tartottak, hogy a magasban lógó ág bármikor a gyerekekre zuhanhat, ezért tárcsázták a 112-t. A helyi önkormányzati tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően nem történt baj.

Marcali Kaposvári utcájában is egy letört faág veszélyeztette a járókelőket. A város hivatásos tűzoltói elébe mentek a problémának és ledarabolták az ágat.

Fontos időben felkészülni az erős szél okozta károk megelőzésére. Ezért javasoljuk, hogy most a szélcsendes időben mérjék fel a ház körül található fák állapotát. Ha van letört, meggyengült ág rajtuk, akkor azokat távolítsák el! A száraz, korhadt fákat vágják ki! A háztetőn elmozdult cserepet, palát helyezzük vissza a helyére, megelőzve, hogy ha a szél feltámad, az balesetet okozzon.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb