Skip to main content

Színes falakért szálltak harcba a niklai ovisok

Írta: Koroknai Martina
Megjelent: 2014. június 05. Csütörtök, 14:34

Mezenguz Tagovoda Nikla

Nikla, 2014. június 4. - Somogy megyéből egyedüli óvodaként, Berzsenyi Dániel faluja, Nikla intézménye is nevezett az idei Let's Colour pályázatra, amelyen 800 nm-re elegendő festéket nyerhet a győztes.

A niklai Mézengúz Tagóvoda az épület falait szeretné színesebbé varázsolni a nyereményből, hogy a település igazi színfoltjává váljon az óvoda. A legfőbb cél azonban, hogy az ide járó kisgyermekek egy igazi mesevilágba csöppenjenek, amikor az oviba lépnek. Gájer Bálint énekes is az ovisok mellé állt és támogatja őket ebben a nem mindennapi versengésben, melynek közösségépítő ereje megkérdőjelezhetetlen.

„Pár évvel ezelőtt a falu iskoláját a bezárás fenyegette, az önkormányzat azonban mindent megtett annak érdekében, hogy ezt elkerülje. Ekkor kötött megállapodást a „Jó az Úr" Bodrogi Baptista Gyülekezettel, amely jelenleg az iskola mellett az óvoda működtetője is. A fenntartó, az önkormányzat, a dolgozók, a szülők és a falu lakói is nap mint nap tesznek azért, hogy a nehéz körülmények ellenére színessé varázsolják a mindennapokat. A nagyobb beruházásokat azonban segítség nélkül így sem tudjuk finanszírozni, ezért döntöttünk úgy, hogy elindulunk a pályázaton" – mondta el Koroknainé Fábos Judit, a tagóvoda vezetője. Hozzátette: Az óvodások nevében is köszönik mindenkinek a támogatást, hiszen a közösség összefogása elengedhetetlen az ilyen kezdeményezések sikeréhez.

Ahhoz, hogy az ovisok álma valóra válhasson, először annyi szavazatot kell összegyűjteniük, hogy bekerülhessenek az első három helyezett közé, közülük pedig már zsűri dönti el, hogy ki lesz az idei nyertes. Mindenki, aki támogatná az óvodát, szavazhat a „Mézengúzok kifestőjére" egy regisztrációt követően a www.letscolour.hu oldalon. Regisztrálni szintén ezen a weboldalon lehet a „Regisztráció" fülre kattintva, egy sms-sel történő visszaigazolást követően pedig minden nap egyszer lehet szavazni a Mézengúzok pályázatára egészen június 22-ig szintén a www.letscolour.hu oldalon.

A szavazás már javában folyik, ezért nagyon fontos, hogy aki támogatná a kezdeményezést, mielőbb regisztráljon és ezt követően lehetőség szerint minden nap szavazzon. Sms-t küldeni csak a regisztráció során szükséges, ezt követően minden nap be lehet lépni a regisztráció során megadott adatokkal a www.letscolour.hu oldalon és szavazni.

A pályázat közvetlen linkje pedig: http://www.letscolour.hu/palyazatok/172-mezenguzok-kifestoje

Nikla ovi

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb