Skip to main content

Népdalkör Találkozó Balatonkeresztúr

Írta: Karanc Sándorné
Megjelent: 2014. június 22. Vasárnap, 03:37

Keresztur nepdalkor 015

2014. június 21.-én került megrendezésre Balatonmáriafürdőn a Mária Hotelben a hagyományokhoz híven Népdalkörtalálkozó összekötve a Balatonkeresztúri Gyöngyvirág Népdalkör 20 éves fenn állásának megünneplésével.

Szokásoktól eltérően először a Kéthelyi Asszony kórus majd a Sávolyi Dalkör műsorát hallottuk, akiket szólítván a kötelesség Marcaliba a Bajtársi Egyesület 10 éves évfordulójának ünneplésére.

A két műsorszám után Kovács József Balatonkeresztúr polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket és megköszönte a Gyöngyvirág Népdalkör eddigi munkáját. Majd Petkess Kornélné a Gyöngyvirág Népdalkör alapítója emlékezett az elmúlt 20 évről. Tengerdi Győző első kórusvezető nevében Galambosi Istvánné köszöntötte a fellépőket, megköszönve eddigi munkájukat. Végezetül Horváth Istvánné jelenlegi népdalkörvezető és megyei elnök virággal fejezte ki elismerését a Népdalkör tagjainak.

Köszöntők után a meghívott Népdal és Pávakörök színvonalas, szórakoztató műsora következett. (Gelse, Köröshegy, Balatonberény, Szekeres Sándor és Somogyi Ferenc valamint a házigazda Balatonkeresztúr)

Ünnepély zárásaként a Balatonkeresztúri Gyöngyvirág Népdalkör Szekeres Sándor és Somogyi Ferenc közös produkciójával hozott hangulatot az esti bálhoz.

Köszönjük a meghívott vendégeinek és Kovács József polgármester úrnak hogy megtiszteltek jelenlétükkel bennünket eme szép napon.

{besps}2014/2014-06-22-03-32-57{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb