Skip to main content

Április 7-én életbe lép a tavaszi menetrend a MÁV-Volán járatain

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2024. április 05. Péntek, 21:24

mav start mti fit 1200x10000

A szokásos, évközbeni menetrend-módosítástól, azaz április 7-től több mint 40 vasútvonalon alkalmazkodik még jobban a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje a munkába és iskolába járási, illetve a hazautazási és átszállási szokásokhoz.

 

 

A menetrend további felülivizsgálata az idei esztendőben is további két alkalommal – a nyári szezon kezdetén, illetve a tanév indulásakor, szeptemberben – lesz. – közölte a MÁV-csoport. Mutatjuk a délbalatoni járatokat érintő változásokat.

A jelenlegi, december 14-ig érvényes vasúti menetrend módosítása során – a járási egyeztetéseken túl – a tavaly nyári online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vették több vonal esetében, hogy a vonatok még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedhessenek, így téve vonzóbbá a közösségi közlekedést és növelve annak versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben – közölte a társaság.

Változás a térséget érintő vonalanként:

26-os számú Balatonszentgyörgy―Tapolca―Ukk, 30-as Székesfehérvár—Nagykanizsa, 36-os Kaposvár―Fonyód, 40-es Pusztaszabolcs—Pécs, 41-es Dombóvár―Gyékényes vonal:

A Pécs―Keszthely viszonylaton közlekedő, Pécsről 8:10-kor induló 18802-es és Keszthelyről 16:25-kor induló 18803-as számú Fenyves expresszvonat ​április 7-től április 30-ig, tovább az utószezon végétől november 3-ig szombat, vasárnap és ünnepnapokon, május 1-jétől az utószezon végéig naponta közlekedik. A vonatok megállnak Kapostüskevár megállóhelyen is.

A Fenyves expressz közlekedési napjain a Kaposvárról Fonyódra 16:53-kor induló vonat (8846) 18846-os vonatként közlekedik és változik a menetrendje.

Vasárnapi napokon a Pápa, Celldömölk, Tapolca térségéből Pécsre irányuló (felsőoktatásban tanuló) diákforgalom utazási igényeit kiszolgáló 19695-ös számú Helikon InterRégió a tanév rendjéhez igazodva június 21-ig, valamint szeptember 2-től közlekedik Győr és Pécs között. Győrből 13:11-kor indul.

29-es számú Budapest―Székesfehérvár―Tapolca és 30-as számú Székesfehérvár—Nagykanizsa—Gyékényes vonal:

A Földrajzinév-bizottság Székesfehérvár-Repülőtér megállóhely nevét Maroshegy megállóhelyre módosította.

Via:   hirbalaton.hu

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb