Skip to main content

Már elérhető a jövő évi sormunkaterv

Írta: BM OKF
Megjelent: 2023. december 12. Kedd, 23:47

kemenysepro2

Idén is elkészítette és elérhetővé tette a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a társasházi sormunkatervét, amelyből megtudható, hogy 2024-ben mikor érkezik hozzánk a kéményseprő.

 

 

A társasházi sormunkaterv elérhető a következő linken.

A katasztrófavédelem illetékességébe tartozó tizennyolc vármegye és a főváros társasházainak felülvizsgálati terve letölthető a honlapról. A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és tizennyolc vármegyében összesen 2923 településén ellenőrzik és tisztítják a lakossági kéményeket.

A terv a főváros esetében huszonhárom kerületre és utcákra lebontva tartalmazza azt, hogy társasházi ingatlanában mikor várható a kéményseprő.

Fontos tudni, hogy a társasházak esetében kétévente ellenőriznek a szakemberek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Szintén kiemelendő, hogy az egylakásos ingatlanokba (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek idén is a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, illetve online is megrendelhetik azt.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb