Skip to main content

Péntektől júniusig pótlóbusz jár a dél-balatoni vasútvonal egyes szakaszain

Írta: mti
Megjelent: 2016. április 21. Csütörtök, 10:59

mavlogo

Budapest, 2016. április 21., csütörtök (MTI) - Felújítás miatt péntektől június 11-éig pótlóbuszok viszik az utasokat a dél-balatoni vasútvonal egyes szakaszain - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítésének folytatásaként péntektől április 28-áig Szabadbattyán és Balatonszemes között, április 29-étől június 10-éig pedig a Siófok-Balatonszemes vonalszakaszon lesz felújítás. Ezeken a szakaszokon pótlóbuszra kell átszállni. A dél-balatoni és a hozzá csatlakozó vonalakon módosított menetrend lesz érvényben.

 

A Szabadbattyán és Balatonszemes közötti szakaszon péntek hajnaltól 28-án éjszakáig minden vonat utasait autóbuszok viszik a Szabadbattyán - Lepsény - Siófok - Szántód - Kőröshegy - Balatonszemes útvonalon. Emellett Siófok és Ádánd között is busz helyettesíti a vonatot. Emellett Siófok és Ádánd között is busz helyettesíti a vonatot.

 

Szintén péntektől egy hétig a Szabadbattyán-Aszófő vonalszakaszon sem közlekedhetnek a vonatok, ezért az észak-balatoni vonalon is módosított menetrend lép életbe. Szabadbattyán és Aszófő között vonatpótló jár.

 

A vasútvonalak vágányzári menetrendje a MÁV-csoport honlapján érhető el (www.mavcsoport.hu), a változások az Elvira menetrendi keresőben is megtalálhatók, és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. Az állomásokon hirdetmények is jelzik a módosításokat.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb