Skip to main content

DDR Terem OB Kvalifikációs Verseny - Marcali

Írta: Fábos László
Megjelent: 2014. január 14. Kedd, 12:57

DSCN2990 resize

Múlt hét vasárnap, január 12-én került megrendezésre Marcaliban a Terem Országos Bajnokság dél-dunántúli régiós kvalifikációs és minősítő versenye.

A rendezés jogát a régióban (Somogy, Tolna, Baranya) egyesületünk, a Marcali Turul Íjász Egyesület kapta. Ezen a napon a versenyzők nem csak az érmekért küzdöttek, hanem lehetőségük volt a pályaíjász szakágban való minősülésre, valamint indulási jogot szerezhettek a Terem Országos Bajnokságra. A téli időszakban hét kvalifikációs teremversenyt (Győrújbarát, Budaörs, Marcali, Pápa, Miskolc, Kecskemét, Derecske) rendeznek hazánkban – régiónként egyet – majd nyolcadikként következik a Terem Országos Bajnokság (márciusban).

A marcali helyszín időrendben a harmadik volt a sorban, 73 versenyzővel. A cél teljesítéséhez a feladat egy 40cm átmérőjű lőlapra lőni 18m távolságból (fiatalabb korosztályok ez 60, vagy 80cm-es lőlapra teszik 10m-ről), mely lőlap 10db koncentrikus körre van osztva. A lőlap közepe egy 8cm átmérőjű sárga színű kör. A verseny – minden korosztály számára egyszerre – az időrendben leírtak szerint pontosan indult, s zajlott.

Csapatunkból négy fiatal állt rajthoz, Horváth Márk, Kiss Regina, Varga Bence és Varga Mátyás, Négyük közül Márk és Bence, míg a teljes mezőny 73 indulója közül összesen 41-en értek el minősített eredményt, ezzel szereztek indulási jogot a Terem Országos Bajnokságra.

A verseny végeredménye Egyesületünk számunkra:

- Kiss Regina VRNGY – 1. helyezett
- Horváth Márk TRFSER – 1. helyezett
- Varga Bence TRFGY – 3. helyezett
- Varga Mátyás VRFSER – 4. helyezett

A versenyről készült összes fotót weboldalunkra kattintva tekinthetik meg.

A verseny hivatalos végeredménye ide kattintva tekinthető meg.

Mindenki versenyzőnek és kísérőnek köszönjük, hogy megtisztelték jelenlétükkel versenyüket, a kvalifikációt megszerző versenyzőknek pedig külön gratulálunk. Január 19-én vasárnap találkozunk Pápán, ahol a kvalifikációs sorozat következő versenyét rendezik.

{besps}2014/2014-01-14-12-50-44{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb