Skip to main content

Földvár Kupa Ifjúsági Sakkverseny Balatonföldváron

Írta: somogysportja.hu
Megjelent: 2014. augusztus 02. Szombat, 04:50

sakkverseny201407

A Somogy Megyei Sakkszövetség szervezésével az idén is megrendezésre került Balatonföldváron az V. Földvár Kupa Ifjúsági Sakkverseny és a Tóparti Sakkparti.

 

A Földvár Kupa keretében július 26-án szombaton mérték össze sakktudásukat a versenyzők. Meglepetésként érte a szervezőket, hogy nemcsak Somogy Megyéből, hanem a szomszédos megyékből is érkeztek nevezések. Trombitásné Zádeczki Ildikótól, a Somogy Megyei Sakkszövetség titkárától megtudhattuk, hogy Nagykanizsáról és Székesfehérvárról érkező versenyzőket is üdvözölhettek. A szervező elmondta, hogy egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a sakkoktatás iránt a megyében. Az évtizedes múltra visszatekintő bázisok mellett, mint Kaposvár és térsége, Nagyatád, Marcali, Kéthely, Balatonlelle, Balatonföldvár, már Siófokon is elindult a gyerekek sakkedzése. Ezekben a körökben nemcsak az utánpótlás nevelés a cél, hanem játék közben tehetséggondozásra és képességfejlesztésre is lehetőség nyílik.

Július 6-án vasárnap, a Keleti Strandon harmadik alkalommal megrendezett Tóparti Sakkpartin villám verseny keretében mérkőzhettek meg a résztvevők. A schnell partik után a gyerekek kreatív foglalkozáson és sakkfeladvány fejtésben vehették részt, majd délután Birkás György Somogy Megye 2012. évi egyéni bajnokával játszhattak szimultánt az érdeklődők. A hangulatos szabadtéri rendezvényen a játékot nem ismerő strandolók is betekinthettek a sakk világába.

A Balatonföldvári Önkormányzat támogatásával megrendezett Földvár Kupa különlegessége, hogy ez a verseny egy öt versenyből álló Megyei Grand Prix bajnokság része, melyből a nagyatádi és a marcali forduló van még hátra. Ezek a versenyek ősszel kerülnek megrendezésre.

Földvár Kupa végeredménye: 1. korcsoport-Lányok: 1. Fekete Luca (Marcali), 2. Szilágyi Alexandra (Kéthely), 3. Tóthi Viktória (Tamási). Fiúk: 1. Kun Bálint (Székesfehérvár), 2. Juhász Márton (Székesfehérvár), 3. Szarka Regő (Vízvár).

II.korcsoport-Lányok: 1. Leipold Zóra (Székesfehérvár), 2. Léránt Boglárka (Kéthely), 3. Tóth Éva Kitti (Tamási). Fiúk: 1. Pálfi Gergő (Marcali), 2. Bernáth Bence (Székesfehérvár), 3. Kocsis Balázs (Tamási).

III.korcsoport-Lányok: 1. Balogh Eszter (Nagykanizsa), 2. Mayer Boglárka (Tamási), 3. Király Lilla (Marcali). Fiúk: 1. Pálfi Péter (Kéthely), 2. Czeglédi Dániel (Siófok), 3. Tombor Máté (Marcali)

IV. korcsoport-Lányok: 1. Boa Boglárka (Nagykanizsa), 2. Salamon Sára (Nagykanizsa). Fiúk: 1. Haselbach Dávid (Nagykanizsa), 2. Bernáth Bálint (Székesfehérvár).

Felnőttek: 1. Babits András (Marcali), 2. Birkás György (Siófok). 3. Lódi László (Iregszemcse)

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb