Skip to main content

Marcali karatékák a J&S Speed Kupán

Írta: Koronczay Miklós
Megjelent: 2014. október 15. Szerda, 17:15

DSCN1881

2014.október 11-én 16.alkalommal rendezte meg a Renmei SE a J&S Speed Kupát, amely a Magyar Shinkyokushin Szervezet országos pontszerző versenye is volt. Sajnos a kiírást csak a verseny előtt 2 héttel kaptuk meg, így csak 3 versenyzővel, és csak rövid ideig készülhettünk.

A villámgyors Pápai Daninak ekkor már aznapra kosárlabda verseny volt a naptárjában, a Magyar Bajnoki ezüstérmes Korcsog Bálint pedig keresztelő miatt nem tudott velünk tartani. A rövid felkészülési idő ellenére Virág Dániel, Kiss Márk Gábor, és Beke Marcell is minden tőle telhetőt megtett az edzések során.

Tarjánban zsúfolásig megtelt a sportcsarnok a verseny napján, ahol 10.00 óráig a gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt kata / formagyakorlat/ versenyzők orvosi vizsgálatai zajlottak, majd ezt követte a gyermek I-II, és serdülő korosztályok kumite / küzdelem/ versenyzőinek mérlegelése, és orvosi vizsgálata. A kata selejzetők után 13.00 órakor kezdődött az ünnepélyes megnyitó, melynek során Szabó Kornél 2.danos mester, a rendező Renmei SE elnöke köszöntötte a résztvevő 40 klub 305 versenyzőjét. Ezt követően Shihan Schwarcz Róbert 5.danos mester, a verseny főbírája, és Shihan Kálóczi József 5.danos mester, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet Elnöke nyitották meg a bajnokságot.

Elsőként Kiss Márk Gábor 6.kyus karatékánk állhatott tatamira a gyermek.I.kategóia könnyú súlyú csoportjában, melyben 13 harcos állt fel megmérkőzni az egyenes kieséses szabályrendszerben. Márk kondíciója nagyon jó volt, folyamatosan támadta az ellenfelét, aki rutinosan hárítva kontrákkal felelt a gyors ütésekre. Sajnos kifogtuk az első küzdelemben a verseny 3.helyezését elérő ellenfelet, így Márk tisztességes helytállása ellenére 5-3 arányban elveszítetteük a mérkőzést.

14.30 órakor a gyermek II.ketegória +55 kg-os súlycsoportjában Virág Dánielt szólították a kűzdőtérre. Ebben a kategóriában Dani volt a legalacsonyabb, és sajnos az ellenfelek is 1 évvel idősebb fiúk voltak. A sorsolás itt sem kedvezett nekünk, mert Dani kifogta a későbbi 1.helyezettet, akivel kiegyenlített küzdelemben egész az utolsó 15 másodpercig fej-fej mellett haladtak. 3-3 arányú pontozás mellett Dani dinamikusan kivitelezett egyenes ütése landolt az ellenfél testvédőjén, melyet az egyik oldalbíró is jelzett, de sajnos a vezető bíró"nem láttam" jelzése miatt nem adták meg a találatot. A utolsó pillanatokban Dani hátrálásból indított egy jól begyakorolt forduló rúgást, mely tisztán talált, de a 2 oldalbíró felől az ellenfél egyenes ütését adták meg, így 4-3 arányú pontozás mellett kellett búcsúzni a folytatástól.

Végül Beke Marcit szólították a tatamira a gyermek I.kategória 35 kg-os súlycsoportjában, aki nagy izgalommal állt fel a küzdelemre. Marci a klubunk egyik nagyon tehetséges versenyzője, de sajnos műtét miatt az idén 6 hónapot kellett kihagynia, mely jelentősen gátolta a felkészülésben. E azonban cseppet sem látszott a technikáin, melyek a tőle megszokott módon gyorsak, és erőteljesek voltak. Marci kiegyenlített küzdelemben 4-3 arányban maradt alul, de a mozgásán látszott, hogy semmiféle technikai hátránya nem volt a verseny során.

Sajnos ezen a versenyen a késői kiírás, és a kedvezőtlen sorsolás miatt nem sikerült az éremszerzés a versenyzőinknek, akik ennek ellenére mindent megtettek a heti 5 edzéses felkészülés és a küzdelmek során is.

Bízom benne, hogy a mostani tapasztalatokat is hasznosítani tudjuk a következő megmérettetésre, melyre már magasabb létszámmal, és annál nagyobb lelkesedéssel készülünk. Köszönöm Harkány Balázs 1.danos mester, Pintér Róbert 2,.kyus, és Hegedűs Zsófia 5.kyus karatékák felkészülésben nyújtott segítségét, valamint a velünk együtt utazó, és nekünk szurkoló szülők áldozatos munkáját.

Azokat a 6 éven túli sportbarátokat, akik kedvet éreznek a Kyokushin Karate kibróbálásához, gyakorlásához, továbbra is várjuk a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tartott edzéseinken hétfő-szerda-és pénteki napokon 18.00-19.30 között.

Marcali,2014.október 14.

Koronczay Miklós 1.dan
klubvezető

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb