Skip to main content

Szurkolóknak… „Szurkolóknak (?)” ….

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2014. október 18. Szombat, 22:11

kezilabda

Engedelmükkel terhelném Önöket néhány gondolattal. Azokat is, akik szeretik a Marcali VSZSE kézilabda csapatát, és azokat is, akik nem. Talán végigolvassák a cikkemet és változik a véleményük.

Amikor 2014 januárjában nyilvánvalóvá vált, hogy több meghatározó játékos nélkül kell majd a 2014/2015 –s szezont lejátszania a Marcali VSZSE NBI/B –s csapatának - vagy mert végleg befejezik, vagy mert külföldre mennek, vagy mert édesanyák lesznek - akkor nagy dilemmában volt a VSZSE vezetése.

Két lehetőség volt, vagy elkezdenek keresni leigazolható játékosokat, vagy a junior csapatból biztosítják a csapatlétszámot. Régi elvárása, kérése volt a VSZSE törzsszurkolóinak, hogy marcali lányok játszanak a csapatban. Ezért döntött úgy az egyesület és a szakosztályvezetés, hogy a fiataloknak ad lehetőséget. Tudva és vállalva azt, hogy a bajnokságban az eredményességünk csak a mezőny alsó harmadára lesz várható. A még a további játékot vállaló rutinos játékosok mellé 4-5 junior 16-17 éves!!!! lány beépítésével tervezték a következő szezont. Erről több nyilatkozatban tájékoztatták a szurkolókat is.

Arra kérem Önöket, hogy vegyék figyelembe a csapat mostani szereplésénél, hogy a világélvonalába tartozó magyar női kézilabda második vonalában kell teljesítenie ennek a csapatnak! Bocsánat Sziló nem illik a hölgyek életkorát megírnom - de teljesítményed a húszévesekével nagyon sokszor vetekedik! - de 44 évestől 16 évesig vannak a csapatunkban! Mindannyian amatőrök! Munka és iskola mellett sportolnak! És játszanak, nem is akárhogyan!

A nyugati csoport 14 csapatából a Szombathely, a Szekszárd, a Kozármisleny, a Győr, a Ferencváros profi, fizetett játékosokból, és a VSZSE költségvetését tízszeresen meghaladó anyagiakkal, orvossal, gyúrókkal, stb... kézilabdázik!

Mi egy kisvárosi amatőr csapat vagyunk! Nekünk a város támogatásán kívül csak a TAO van... kérdés meddig... legutóbb a Budaörsön járva az időkérő 1 percben 40 pom-pom lány táncolt!!! Persze a szünetben is szórakoztatták a szurkolókat. Ne akarjuk összehasonlítani magunkat velük, mert reménytelen. És tisztességtelen lenne a játékosainkkal szemben. Mert ők mindent megtesznek! Még a csodákat is, emlékeznek ugye a Fradi elleni csodára... már akik kint voltak... mert az a „morgolódásom" oka, hogy azok is „alázzák" ezeket a lányokat, akik még egy mérkőzésen sem jártak ...

Az eredményeink? Ha megnézik, hogy kik ellen játszottunk ez idáig akkor a csapatok között ott találják az elmúlt év, és az idei év dobogósait! Ilyen a sorsolás, ezt kaptuk. És ezért kaptunk ki sokszor és nagyon.

Ma a Győr harmadik csapatával játszottunk Mosonszolnokon. Amúgy Mosonmagyaróvár KSE a csapat neve, de hát az ETO rengeteg játékosának akartak lehetőséget biztosítani. Van egy negyedik csapatuk Kozármislenyben is... ja meg egy AUDI a hátuk mögött a milliárdos támogatásával, és persze a BEK győzelmek. Itt is gratulálok!!!!

Visszatérve a mai napra. A szabályok szerint legalább 12 játékosnak kell a jegyzőkönyvben szerepelnie. Ma ezt csak úgy tudtuk megoldani, hogy a Pamuki Alexa, szakadt bokaszalaggal odaült. Ha nem ült volna le, automatikusan levonnak tőlünk egy pontot. Nyert a junior! Maximális gratuláció!

Az ellenfelünk 16 játékost ültetett a kispadra - ennyit lehet - ma, de a bő kerete 35 fő!!! Nekünk 16! Köztük a 13 éves Borbély Lili! Ma egyébként dobott 7 gólt a serdülő bajnokságban!

mvszsej  
moj  

A juniorban ott játszottak azok a lányok, akik a következő felnőtt meccsen is végig harcolták a mérkőzést volt, aki betegen, volt aki egész héten beteg volt de vállalta a csapatért a mai napot, de sorolhatnám.

Itt is inkább a számok a Mosonmagyaróvár keret 25 fő a mienk 19, illetve 18 mert, ahogy hallottam az Urbán Reni ismét külföldre megy dolgozni. Ma már nem tudott a csapattal lenni, ahogy a sérült Dombóvári Dóra, vagy a Pamuki Alexa sem. A Gergő Virág beteg, a Tanai Berni lábadozik, a Szabó Eszti betegen játszotta szinte végig a két mérkőzést!

mvszs f
mo f

Ez nem mentegetése a lányoknak! Nincs rá szükségük! Csak egy kis empátiát kérek nekik! Azt a hozzáállást, amit a Szombathely elleni kupameccsen láttam, amikor is megtöltötték a lelátót a kiskéziek, kosarasok és a lányokat bíztatták..., hogy segítsék a csapatot!

Ezek a lányok amellett, hogy tanulnak és jól!, elismerést szereznek a Gimnáziumuknak is ... most is csak centikkel maradva le az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjében a dobogóról ... nem érdemlik a bántást.

Tudják ők jól, hogy többet várnak tőlük, hibáztak ők is sokat, lehetett volna szorosabb is az eredmény többször is. Meg is kapják érte a magukét! De attól, aki ott van velük nap, mint nap! És nem a kívülálló „Szurkolóktól(?)".

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb