Skip to main content

Megint Nagy országos szavalóverseny

Írta: Berzsenyi Dániel Gimnázium
Megjelent: 2014. június 10. Kedd, 04:33

DSC 5344

Az Irodalmi rádió 2013 novemberében hirdette meg a Nagy országos szavalóversenyt, melynek előválogatója 2014. március 8-án zajlott Budapesten a Csokonai Művelődési Központban. A versenyre benevezett Kozma Krisztián is, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium 12. E osztályos tanulója.

Az előválogatón az indulók egy szabadon választott verset adtak elő. Krisztián Arany János Szondi két apródja című balladáját szavalta, és továbbjutott a következő fordulóba.

A június 7-i középdöntőre a versenyzők egy-egy, az Irodalmi rádió szerkesztője által választott verssel készültek. Valamennyi elhangzott vers kortárs költő alkotása volt, a legtöbb mű szerzője megjelent a versenyen. Krisztián Tóth Ferenc Elveszített szép Johannám című versét adta elő, és már korábban felvette a kapcsolatot a Dunaharasztiban élő fiatal költővel.

A zsűri 12 versmondót juttatott a döntőbe, köztük, nagy örömünkre Kozma Krisztiánt is. További három versenyző a közönségszavazás után kerülhet az országos fordulóba, melyet az ősszel rendeznek meg Miskolcon. A döntő legjobbjai bekerülnek az Irodalmi rádió előadói közé.

Krisztiánnak jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb