Skip to main content

Képviselő-testületi ülés - 2024. február 22.

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2024. február 22. Csütörtök, 14:45

Rákóczi utca

A közmeghalgatást követően, az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása volt ma legfontosabb napirend. A Képviselő-testület a jelenlévők egyhangú szavazásával elfogadta Önkormányzat 2024. évi költségvetését 7,7 Mrd Ft főösszegben.

 

 

A költségvetésben szerepel 3,5 Mrd Ft fejlesztési összeg, ez az összeg tartalmaz egy 830 miliő forintos tételt önkormányzati lakások építésére. Marcalinak 158 miliő forint szolidaritási adót kell az állami költségvetésbe befizetnie.

2024. január 04-én 56 település részvételével megalakult a Hulladékgazdálkodási Vagyont Működtető Nyugat-somogyi Önkormányzati Társulás, amelynek elnöke Dr. Sütő László

2024. január 11-én és 15-én Szijártó Ferenccel a Ziehl-Abegg Kft. ügyvezetőjével tárgyalt a polgármester úr a cég fejlesztési elképzeléseikről. A cég megduplázná a következő időszakban a termelését, és az üzemi területét.

2024. január 17-én az OTP illetékeseivel tárgyaltak a fiók felújítási ideje alatti elhelyezési lehetőségeiről. Körülbelül 4-6 hónapra - a felújítás idejére - a kultúrházba költözik a fiók.

Marcali VFC a Sport utca 3. szám alatt elhelyezkedő Sporttelep székháza tetőszerkezetének és csatornarendszerének a TAO program keretében megvalósuló felújításáról szóló előterjesztést megtárgyalta a Képviselő-testület és ahhoz hozzájárult, illetve a 4 millió forint önerőt biztosítja az egyesület számára.

A Képviselő-testület „KIEMELKEDŐ SPORTVEZETŐ DÍJ” elismerést hozta létre ami adományozható annak a személynek, aki a város sportéletének valamely területén, legalább 10 éve eredményes szakosztályvezetői munkát végez.

Zárt ülés következett.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb