Skip to main content

Bontanak a volt külső laktanyában, kerékpárút hírek…

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2024. február 25. Vasárnap, 21:19

429673493 356151570719860 3171981837904541119 n

Bereczk Balázs alpolgármester úr mai Facebook bejegyzésében, összefoglalja a városunkban létező kerékpárutakról a tudnivalókat.

 

 

Bejegyzésében említést tesz a volt külső laktanyáról, az ott végzett bontási munkálatokról. A laktanya állami tulajdonban van. Marcali Városnak nincs befolyása az ott történtekre.

Tudomásom szerint a volt „sernevált” (Sertésnevelő telep a laktanyai ételhulladék hasznosítására. Forrás katonai szlengszótár), illetve a fémszerkezetű és fémborítású tárolóhelyeket bontják. Tehát nem az épületeket.

"2009-ben készült el a város első külterületi kerékpárútja, ami Boronkára vezetett.

2015-től Bizére is "védett" útvonalon kerekezhetünk. És ebben az évben készült el a Kéthelyig vezető szakasz is.

2023-ban a város belterületi utcái újultak meg a kerékpáros közlekedés támogatása érdekében: Bize járdái, Komáromi utca, volt West melletti járda és híd, Európa park járda szélesítés, Liget utca, Tavasz utca, Berzsenyi utcai járda, Noszlopy utcai járda.

Idén "okos" gyalogátkelővel, a boronkai és a balatoni bicikli út Sport Ház és Bernáth Aurél Galéria melletti összekötésével és a boronkai kerékpárút megvilágításával fejlesztjük a kerékpáros infrastruktúrát.

A laktanyát azért fényképeztem, mert tőlem is kérdezték: tényleg elkezdődött a börtön építése? A válasz egyszavas: Nem.

A laktanyában dolgozó vállalkozóval történt egyeztetésen viszont jeleztem, hogy bármennyi bontási törmeléket szívesen átveszünk, hogy folytathassuk a hegyi utak felújítását!"

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb