Skip to main content

Nagyszerű kísérő programok lesznek a Marcali Fogathajtó Derbin …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2014. április 14. Hétfő, 16:50

fogathajto 2014 2

Május 3 -án rendezik meg Lókon a Marcali Fogathajtó Derby -t. Az előzetes információk alapján 20 nál több fogat vesz részt a versenyben. De a rendezők gondoltak arra is, hogy egyéb látványosságokkal is szórakoztassák a versenyre kilátogató nézőket.

Laczkó Sándor a Marcali Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy úgy döntöttek nem hívnak ez alkalommal énekest, zenészt, hanem kizárólag lovas kísérő programokkal kívánnak a nézők kedvébe járni.

De mielőtt erről írnák néhány információ. Ahogy azt már korábban megszokták ismét lesz buszjárat a helyszínre, a kihelyezésre kerülő megállító táblákon olvasható lesz a menetrend, de persze itt a Portálon is közzéteszem. A verseny kétségkívül legnagyobb támogatója Késmárki Sándor elmondta, hogy, a nézők jobb kiszolgálása érdekében a löszfal tetején lévő fákat, cserjéket, lehetőség szerint „felnyírják", hogy alatta látni lehessen a horhóban megépített pályát. Tehát hosszabb szakaszon tudnak a nézők elhelyezkedni. Természetesen a lenti nézőtér továbbra is adott. Ha az időjárás megengedi, akkor a Lóki Csárda melletti mezőgazdasági területen - a kijelölt helyen! - lehet majd parkolni, továbbá a megszokott helyen a gáztelep felé is. Lesznek segítők a helyszínen, de kérnek mindenkit, hogy óvatosan keljenek át a 68 –as úton!

A programok 10 órától lesznek, a verseny 12 óra körül kezdődik.

A Csárda adott, mint vendéglátóhely, de lesz büfé is a helyszínen.

A programokról:

Bemutatkozik a Székesfehérvári Szabad Királyi Lovagok Egyesülete, amely a középkori lovagi hagyományok ápolására és kutatására az Úr 2005. évében alapíttatott. Középkori lovagi játékokat fognak előadni.

capture-20140414-160310

A ló barátok közül bizonyára sokan hallottak már Hamza Viktóriáról, ha máshonnan nem is, de az OTP Lovas Világkupán való szerepléséről biztosan. A 20 éves komárom-szőnyi lány türelmének és elszántságának köszönhetően, saját maga által kiképzett lovaival nagy sikernek örvend.

Ő egy „suttogó" akinek a hitvallása itt olvasható: „Szeretnék rávilágítani arra, hogy bármit el lehet érni a lovakkal erőszak nélkül is. Habár több időt vesz igénybe, s ezáltal nehezebb ez az út, de hosszú távon bizony sokkal kifizetődőbb."

DSC 1496

Vendégünk lesz továbbá Szokola Csaba az ország egyik legjobb díjlovaglója. Minden bizonnyal sokunknak fog örömet szerezni bemutatójával.

Érdekes programnak ígérkezik egy különleges gyerekszórakoztató atrakció. Egy 4x20 méteres szőnyeget két nyugodt ló száron vezetve fog vontatni, és a szőnyegen állva megmaradni lesz a gyerek sereg feladata!

A rendezvény teljesen ingyenes, a Marcali Turisztikai Egyesület vállalja a költségeket, illetve Marcali Város Önkormányzata. És hát az esemény nem jöhetne létre Késmárki Sándor segítsége nélkül, aki a helyszínt, és a pálya berendezését biztosítja sok éve már!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb