Skip to main content

Veszélyes tipegők

Írta: NAV
Megjelent: 2024. április 24. Szerda, 20:27

2027

Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy rutinellenőrzés során Hajdu-Bihar vármegyében.

 

 

A pénzügyőrök egy olyan, román teherautót ellenőriztek, amely az okmányok szerint különféle ruhaneműket hozott Szlovákiából. A plafonig pakolt, gondosan leragasztott „Orange” feliratú, egyforma méretű kartondobozokban gyermekszandálok voltak. Az aprócska lábakra illő „tipegőket” Spieder-Man emblémával és felirattal látták el, azonban a járőrökben felmerült a gyanú, hogy a cipőkön található figurák és a hozzájuk társított feliratok szerzői jogokat sértenek, amit a jogtulajdonos képviselője is alátámasztott. Megállapította, hogy a termékek mindegyike utánzat, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 2300 pár, több mint 17 millió forint értékű gyermekcipőt foglaltak le. Szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt kezdeményeztek büntetőeljárást.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb